Werkwijze

 

Het intakegesprek

Wanneer je doorverwezen bent door je huisarts, of een andere arts, maken we een afspraak met je voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we wat je klachten zijn. Om je de beste behandeling te kunnen geven, hebben we veel informatie van je nodig. Bijvoorbeeld: Wat voor problemen heb je? Hoe ervaar je ze? Wat wil je met onze hulp bereiken? We zullen je vragen een aantal vragenlijsten in te vullen. Het invullen van deze vragenlijsten is belangrijk: hierdoor krijgen we een eerste indruk van wat er aan de hand is en hoe ernstig de problemen mogelijk zijn.

20180528123556_volwassenen-intake.jpg

Als je het prettig vindt, mag je een familielid of bekende meenemen naar het intakegesprek. Familie of naasten worden waar mogelijk nauw betrokken bij de behandeling, daarom kan het heel prettig en nuttig zijn als zij al in het intakegesprek aanwezig zijn.

Behandeling

Op basis van de verzamelde informatie kijken we zorgvuldig samen met je welk behandelaanbod het meest effectief voor je is. Ook bespreken we de behandelopties: individueel of groepsverband, op afspraak, in deeltijd of door middel van een (korte) opname. Na het intakegesprek doen wij een voorstel voor een behandeling. Samen bepalen we de behandeling en startdatum. Ook je huisarts krijgt hierover bericht.

Behandelplan

Op het moment dat we weten wat er aan de hand is en welke behandeling daar het bij beste past, maken we samen met je een plan voor de behandeling (een behandelplan). Hierin staat welke doelen je wilt bereiken met de behandeling en op welke manier je deze doelen wilt bereiken. Als de behandeling tussentijds verandert of de doelen veranderen, wordt dit in het behandelplan opgeschreven.