MijnGGZWNB

GGZ WNB Academie

De GGZ WNB Academie vormt hét kennisinstituut van GGZ WNB. Hier komen wetenschappelijk onderzoek en praktijkontwikkeling samen. De academie heeft als doel kennisdeling te bevorderen door gezamenlijk te onderzoeken, te ontwikkelen en op te leiden. Binnen de GGZ WNB Academie bieden we een breed scala aan mogelijkheden. Het is het platform voor:

Specialistische opleidingen:

  • A-opleiding
  • P-opleidingen
  • VS-opleiding

Beroepsopleidingen:

  • AD Ervaringsdeskundige Zorg en Welzijn
  • HBO en MBO Verpleegkunde
  • MMZ (4) en HBO Social Work (GGZ-Agoog)
  • SPV
  • Verzorgende IG

Opleidingen

Wij vervullen als GGZ WNB een essentiële rol als opleidingsinstituut in Westelijk Noord-Brabant en Zeeland. Jaarlijks leiden we professionals op voor verschillende beroepsopleidingen in de geestelijke gezondheidszorg. Op deze manier zorgen we voor een voortdurende instroom van nieuwe, frisse kennis en ervaring van buitenaf.

Wij zijn een erkende praktijkinstelling voor diverse specialistische – en beroepsopleidingen binnen de GGZ. Dit betekent dat je werk en studie kunt combineren; je ontvangt onderwijs van een erkend opleidingsinstituut én doet praktijkervaring op bij GGZ WNB. Leren was nog nooit zo leuk! Benieuwd geworden? Bekijk hier de opleidingsmogelijkheden die wij aanbieden.

Wetenschappelijk onderzoek

Bij ons is wetenschappelijk onderzoek de motor achter zorginnovaties. Het biedt diepgaand inzicht in de kwaliteit en werkingsmechanismen van behandelinterventies en fungeert als inspiratiebron voor veranderingen in de zorg. Bovendien draagt wetenschappelijk onderzoek bij aan een stevige onderbouwing van de visie en werkwijze van GGZ WNB.

Wil je meer te weten komen over ons uitgebreide scala aan wetenschappelijk onderzoek en onze onderzoeksactiviteiten? Hier vind je onder andere onze publicaties, onderzoekslijnen, informatie over de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek, samenwerkingsverbanden en meer.

Medische bibliotheek

De medische bibliotheek van GGZ WNB staat open voor iedereen die bij GGZ WNB werkt, onderzoek doet, een opleiding volgt of stage loopt. Hier vind je een actuele verzameling boeken en tijdschriften die aansluit bij alle vakgebieden en opleidingen binnen onze organisatie. Daarnaast bieden we een uitgebreide digitale bibliotheek. Zoek je specifieke informatie of wil je je verdiepen in een bepaald onderwerp? Onze medische bibliotheek is de ideale plek om te zoeken naar relevante bronnen en up-to-date kennis. Meer weten? Neem contact op met de medische bibliotheek.

Kennisdeling

Bij GGZ WNB organiseren we regelmatig refereerochtenden en symposia. De refereerochtenden hebben als doel om op hoogwaardig niveau kennis en inzichten in wetenschappelijk onderzoek te delen. Tijdens deze sessies kunnen diverse onderwerpen aan bod komen zoals nieuwe behandelmethoden, de presentatie van lopend onderzoek, het delen van specifieke expertise, of het presenteren van een eindreferaat ter afsluiting van een opleiding.

De symposia worden twee keer per jaar gehouden en gaan over een maatschappelijk of politiek relevant onderwerp m.b.t. de GGZ-zorg. Alle opleidelingen worden hiervoor uitgenodigd.
Lees hier meer over onze refereerochtenden en symposia.

 

Meer informatie

Wil je graag meer weten over wat de GGZ WNB Academie zoal te bieden heeft? Neem dan contact op met de coördinator van de GGZ WNB Academie, Petrina Geluk . Ze staat klaar om je vragen te beantwoorden en je verder op weg te helpen.