MijnGGZWNB

Coronavirus

Informatie voor clienten en naasten over het coronavirus

Laatste update 28 juni 2021

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie met betrekking tot de coronamaatregelen (COVID-19-virus) in relatie tot onze instelling. Wij volgen de richtlijnen vanuit het RIVM, rijksoverheid en GGD en vragen ook cliënten, naasten van cliënten en bezoekers om de actuele adviezen op te volgen indien ze een afspraak hebben op een van onze locaties. Voor het ondersteunende personeel van GGZ WNB geldt dit advies ook.

Voor het zorgpersoneel van GGZ WNB geldt de speciale RIVM-richtlijn voor zorgprofessionals.
We beseffen dat de maatregelen gevolgen kunnen hebben voor de continuïteit van zorg voor onze cliënten. We hopen dat u begrip heeft voor de situatie, wij willen de continuïteit van zorg en veiligheid voor cliënten en medewerkers zo goed mogelijk waarborgen.

Gebruik mondkapjes binnen GGZ WNB
De mondkapjesplicht vervalt grotendeels, echter waar de 1,5m echt niet kan worden gehandhaafd blijft in alle publieke binnenruimtes van GGZ WNB een mondkapje verplicht, ook als u gevaccineerd bent. Deze mondkapjesplicht betreft onder andere:

 • Alle locaties voor ambulante dagbesteding
 • Alle inlopen

Publieke binnenruimtes zoals:

 • Lift
 • Wachtruimtes
 • Gangen
 • Pantry
 • Toiletten

Zorg dus dat u altijd een mondkapje bij u heeft!

Deze basismaatregelen blijven van kracht:

 • Was uw handen regelmatig met water en zeep.
 • Houd 1,5 m onderling afstand van elkaar.
 • Draag een mondkapje indien geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg in een afsluitbare afvalbak.
 • Raak zo min mogelijk de ogen, neus en mond aan.
 • Schud geen handen.
 • Laat u testen bij klachten en wacht thuis tot de uitslag bekend is.

Veel gestelde vragen

Om u op de hoogte te houden van onze voorzorgsmaatregelen en de verdere ontwikkelingen m.b.t. Corona, hebben wij een overzicht gemaakt met antwoorden op veelgestelde vragen.

Het dragen van een mondkapje

De mondkapjesplicht vervalt grotendeels, echter waar de 1,5m echt niet kan worden gehandhaafd blijft in alle publieke binnenruimtes van GGZ WNB een mondkapje verplicht, ook als u gevaccineerd bent. Deze mondkapjesplicht betreft onder andere alle locaties voor ambulante dagbesteding, alle inlopen, publieke binnenruimtes zoals lift, wachtruimtes, gangen, pantry en toiletten. Zorg dus dat u altijd een mondkapje bij u heeft!

Gaat mijn afspraak bij GGZ WNB weer via de reguliere weg door?

Ja, behandelingen gaan weer via de reguliere weg, dat wil zeggen, face to face door. Uiteraard met in acht neming van de RIVM-maatregelen zoals het houden van 1,5 meter. De werkwijze voor crisissituaties, intensieve thuisbehandeling en voor cliënten die verplichte zorg ontvangen is ongewijzigd.

Mag ik op bezoek komen?

Familie en naasten van klinisch opgenomen cliënten zijn weer welkom om op bezoek te komen. Houd wel rekening met onderstaande:

 • Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht.
 • Is 1,5 meter afstand houden niet mogelijk, bijvoorbeeld in publieke binnenruimtes zoals gangen of toiletten, draag dan een mondkapje.
 • Blijf thuis als u corona-achtige klachten heeft.
 • Houdt u aan de hygiëne- en afstandsmaatregelen als u op bezoek bent.

Waar kan ik extra hulp/informatie krijgen m.b.t. het cliëntenportaal MijnGGZWNB?

Het cliëntservicepunt light ondersteunt onze cliënten met het aan de slag te gaan met het cliëntenportaal MijnGGZWNB en hen zo een snelle toegang te bieden tot ervaringsdeskundige hulp. Het betreft een telefonische bereikbaarheid voor zowel cliënten op onze wachtlijst als voor cliënten reeds bij ons in zorg, zowel ambulant als klinisch. Het Cliëntservicepunt wordt telefonisch bemand door ervaringsdeskundigen van GGZ WNB. Er kan maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 16.00 uur gebeld worden naar het nummer 0164 – 28 7111. Ervaringsdeskundige collega’s zijn dan bereikbaar om de cliënten te woord te staan. De ervaringsdeskundigen proberen op afstand de cliënten telefonisch te helpen op basis van hun eigen kennis van het cliëntenportaal. Daarnaast kunnen zij de cliënten een luisterend oor bieden.

Op welke manier kan ik GGZ WNB het beste bereiken als ik vragen heb over mijn afspraak?

We verzoeken cliënten daarom zoveel mogelijk zoals hierboven al aangegeven om vragen via het cliëntenportaal of de e-mail te stellen. Voor hulp m.b.t. het cliëntenportaal kunt u iedere werkdag van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur bellen naar het nummer 0164 – 28 7111.

Waar kan ik, als niet-cliënt van GGZ WNB terecht met vragen?

Bent u geen cliënt bij GGZ WNB, maar staat u bijvoorbeeld op de wachtlijst, bent u familie/naaste of heeft u een andere vraag? De collega’s van MIND Korrelatie helpen u graag en zijn elke dag tussen 9.00 en 18.00 bereikbaar voor hulp en advies. Kijk op www.mindkorrelatie.nl of bel 0900-1450. Ook het Rode Kruis is bereikbaar voor hulp en advies. De hulplijn is te bereiken via telefoonnummer 070 – 445 5888.

Opening gebouwen Landgoed Vrederust

 • Klein Loo is vanaf 26 juni 2021 weer zonder afspraak te bezoeken. Wel onder deze voorwaarden: maximaal 2 klanten in de winkel en 1,5 meter afstand houden.
 • Vanaf 28 juni is de Sprenge weer open voor de lunch of een lekkernij. Het restaurant binnen blijft vooralsnog gesloten, maar buiten op het terras kunt u genieten van een bakje koffie, lekker belegd broodje, kop soep, vers bereide uitsmijter, omelet of tosti. Bestellen en afhalen kan aan de balie. Ook de Kiosk is weer geopend zodat cliënten hier terecht kunnen voor wasmuntjes en andere producten.
 • De Ark (kerk) op Vrederust houdt op zondagen weer voor iedereen haar kerkdiensten. Maximaal 30 personen mogen in de kerk aanwezig zijn.
 • Stichting Beschermingsbewind Meerderjarigen (SBM ) op Vrederust is weer open.

Kan ik als recreant weer naar Landgoed Vrederust?

 • Recreëren op Landgoed Vrederust is weer toegestaan.

Gaan de inlopen van GGZ WNB door?

De inlopen gaan weer door met in achtneming van 1,5 meter afstand en een mondkapje is hier verplicht.

Gaan geplande activiteiten en evenementen door?

Hierbij moet u denken aan bijeenkomsten voor personeelswerving, opleidingen, kennissessies etc. Dit hangt nog per activiteit af. Wilt u weten of de activiteit of bijeenkomst waar u interesse in heeft doorgaat? Neem contact op met de betreffende contactpersoon of afdeling van waaruit de activiteit wordt georganiseerd.

Gaat de dagbesteding/groepsactiviteiten door?

De groeps-dagbestedingsactiviteiten zijn weer hervat met in achtneming van 1,5 meter afstand en een mondkapje is hier nog verplicht.

Waar kan ik terecht voor extra hulp of ondersteuning?

U kunt hiervoor terecht bij verschillende hulpinstanties en bekijk onze GGZ WNB Corona hulpkaart. Hieronder vindt u een overzicht van diverse instanties.

 • MIND Korrelatie: MIND ondersteunt mensen met psychische problemen. De periode waar we nu in verkeren is voor velen stressvol. Als u te maken heeft met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. De collega’s van MIND Korrelatie helpen u graag en zijn elke dag tussen 9.00 en 18.00 bereikbaar voor hulp en advies. Kijk op www.mindkorrelatie.nl of bel 0900-1450.
 • Rode Kruis: Cliënten die vanwege het coronavirus in quarantaine of thuisisolatie zitten attenderen we graag op de hulplijn van het Rode Kruis voor ondersteuning. Deze is van 9.00 tot 21.00 uur te bereiken via telefoonnummer 070 – 445 5888.
 • Corona Loket: Voor mensen die angstig, gestrest of somber zijn vanwege het coronavirus. Het loket is bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur op nummer 020-2444888.
 • De luisterlijn: Voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor en een goed gesprek. De luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar via 0900-0767.
 • 113 zelfmoord preventie: Eerste hulp bij levenspijn, voor mensen die denken aan zelfdoding. Deze hulplijn is 24 uur per dag bereikbaar via telefoon 0900-0113
 • ADF Stichting: Angst, Dwang en Fobie stichting voor mensen met angst- en dwangklachten. Op werkdagen bereikbaar van 9.00 -13.30 uur op telefoon 0343-753009
 • Kindertelefoon: Voor kinderen die vertrouwelijke gesprekken willen voeren en dit niet durven, willen, kunnen met anderen. De Kindertelefoon is bereikbaar van 11.00 tot 21.00 uur op telefoon 0800-0432.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail ons op coronavirus@ggzwnb.nl en wij proberen binnen drie werkdagen u van een antwoord te voorzien.

Hulpkaart voor steun in coronatijd

Corona & GGZ WNB

Informatie voor cliënten en naasten over het coronavirus
Corona & GGZ WNBCoronavirus