MijnGGZWNB

Opleidingen

GGZ WNB heeft een belangrijke opleidingsfunctie in Westelijk Noord-Brabant en Zeeland. Wij leiden ieder jaar voor diverse beroepsopleidingen mensen op die in de nabije toekomst in de GGZ werkzaam willen zijn. Hierdoor zorgen we voor een constante stroom van nieuwe frisse kennis en ervaring van buiten.

Wil jij bij ons een opleiding volgen? Wij zijn een erkende praktijkinstelling voor verschillende specialistische – en beroepsopleidingen binnen de GGZ. Dit houdt een combinatie van werken en leren in; je volgt onderwijs binnen een erkend opleidingsinstituut en doet praktijkervaring binnen GGZ WNB. Benieuwd geworden? Bekijk hieronder welke opleidingsplaatsen wij bieden.

Onze specialistische opleidingen

Als arts in opleiding tot psychiater werk je afwisselend klinisch en ambulant met een gevarieerde cliëntenpopulatie. Naast de algemene psychiatrische behandeling is somatiek een belangrijk onderdeel van je cliëntenzorg. Je ontwikkelt je ook op wetenschappelijk en psychotherapeutisch gebied.

De GZ-psycholoog is een breed opgeleide ‘allround’ psycholoog die inzetbaar is in alle sectoren van de gezondheidszorg. Hij treedt zelfstandig op als diagnosticus en behandelaar

De klinisch psycholoog is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van mensen met complexe psychische en/of psychosomatische problematiek. Hij is in staat tot het zelfstandig opzetten, uitvoeren en evalueren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en legt daarbij de verbinding tussen de klinische praktijk en de wetenschap.

De psychotherapeut is een professional die zich richt op behandeling van cliënten met complexe problematiek, veelal meervoudige problematiek, persoonlijkheidsproblematiek of een combinatie van beiden.

De Verpleegkundig Specialist GGZ is een inhoudelijk expert in het vakgebied verpleegkunde in de geestelijke gezondheidszorg. Als primus inter pares neemt zij de leiding in de behandeling aan de patiënt en diens netwerk, zowel intra- en interdisciplinair.

Onze beroepsopleidingen

GGZ WNB biedt opleidingsplaatsen voor mensen die als verpleegkundig begeleider (HBO) willen gaan werken binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (werken-leren traject). Je komt als leerling in dienst van GGZ WNB en gaat direct in de praktijk werken.

GGZ WNB biedt opleidingsplaatsen voor mensen die als verpleegkundig begeleider (MBO) willen gaan werken binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (werken-leren traject). Je komt als leerling in dienst van GGZ WNB en gaat direct in de praktijk werken.

GZ WNB biedt opleidingsplaatsen voor mensen die als Agoog willen gaan werken binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (werken-leren traject). Je komt als leerling in dienst van GGZ WNB en gaat direct in de praktijk werken.

Opleidingen groepstherapie

GGZ WNB kiest ervoor cliënten zoveel mogelijk in groepsverband te behandelen. Groepstherapie is kosteneffectief, vermindert de wachtlijsten en cliënten vinden steun bij elkaar. GGZ WNB leidt professionals op om met groepen te werken:

Al deze opleidingsactiviteiten zijn toegankelijk voor externe deelnemers en erkend door de Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie en Groepsdynamica. Kijk voor meer informatie over een registratie Basis groepstherapeut NVGP en specialistisch groepstherapeut op www.groepspsychotherapie.nl.

Meer weten over groepstherapie? Beluister hier een podcast met collega en NVGP-opleider Marc Daemen of bekijk de video hieronder. Neem voor vragen contact op met Marc via m.daemen@ggzwnb.nl.

Onze opleiders

Marc Daemen
Marc Daemen is Klinisch psycholoog en werkt als P-opleider bij GGZ WNB. Daarnaast is hij opleider groepstherapie bij de NVGP en werkzaam als coördinerend docent groepsdynamica bij de RINO Groep. Wil je in contact komen met Marc? Stuur dan een bericht naar m.daemen@ggzwnb.nl. Meer weten over Marc, lees hier een interview met hem.

Publicaties Marc Daemen: NVGP-opleidingen tot groepstherapeut en specialistisch groepstherapeut