MijnGGZWNB

Opleidingen

Wij vervullen als GGZ WNB een essentiële rol als opleidingsinstituut in Westelijk Noord-Brabant en Zeeland. Jaarlijks leiden we professionals op voor verschillende beroepsopleidingen in de geestelijke gezondheidszorg. Op deze manier zorgen we voor een voortdurende instroom van nieuwe, frisse kennis en ervaring van buitenaf.

Wij zijn een erkende praktijkinstelling voor diverse specialistische – en beroepsopleidingen binnen de GGZ. Dit betekent dat je werk en studie kunt combineren; je ontvangt onderwijs van een erkend opleidingsinstituut én doet praktijkervaring op bij GGZ WNB. Leren was nog nooit zo leuk!

Benieuwd geworden? Bekijk hieronder welke opleidingsmogelijkheden wij allemaal aanbieden. Neem bij vragen contact met ons op.

Onze specialistische opleidingen

Voor professionals die zich verder willen specialiseren bieden wij een breed scala aan specialistische opleidingen. Denk hierbij aan opleidingen voor psychiaters, verslavingsartsen, klinisch psychologen en verpleegkundig specialisten. Onze opleidingen zijn gericht op het ontwikkelen van geavanceerde kennis en vaardigheden, zodat je kunt uitblinken in je vakgebied.


Als arts in opleiding tot psychiater werk je afwisselend klinisch en ambulant met een gevarieerde cliëntenpopulatie. Naast de algemene psychiatrische behandeling is somatiek een belangrijk onderdeel van je cliëntenzorg. Je ontwikkelt je ook op wetenschappelijk en psychotherapeutisch gebied.

De GZ-psycholoog is een breed opgeleide ‘allround’ psycholoog die inzetbaar is in alle sectoren van de gezondheidszorg. Hij/zij treedt zelfstandig op als diagnosticus en behandelaar

De klinisch psycholoog is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van mensen met complexe psychische en/of psychosomatische problematiek. Hij is in staat tot het zelfstandig opzetten, uitvoeren en evalueren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en legt daarbij de verbinding tussen de klinische praktijk en de wetenschap.

De psychotherapeut is een professional die zich richt op behandeling van cliënten met complexe problematiek, veelal meervoudige problematiek, persoonlijkheidsproblematiek of een combinatie van beiden.

De Verpleegkundig Specialist GGZ is een inhoudelijk expert in het vakgebied verpleegkunde in de geestelijke gezondheidszorg. Als primus inter pares neemt zij de leiding in de behandeling aan de patiënt en diens netwerk, zowel intra- en interdisciplinair.

Onze beroepsopleidingen

Als erkende praktijkinstelling verzorgen wij ook diverse beroepsopleidingen. Dit omvat onder andere VAV-opleidingen. Onze beroepsopleidingen zijn ontworpen om jou voor te bereiden op een succesvolle carrière in de geestelijke gezondheidszorg waarbij zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden worden ontwikkeld.


Wil jij zorgzaamheid combineren met professionaliteit? Wij bieden opleidingsplaatsen voor mensen die als Verzorgende IG willen gaan werken binnen de geestelijke gezondheidszorg (werken-leren traject). Als leerling kom je direct in dienst en leer je in de praktijk hoe je de beste zorg kunt bieden aan cliënten in de geestelijke gezondheidszorg.

GGZ WNB biedt opleidingsplaatsen voor mensen die als verpleegkundig begeleider (MBO en HBO) willen gaan werken binnen de geestelijke gezondheidszorg (werken-leren traject). Je komt als leerling in dienst van GGZ WNB en gaat direct in de praktijk werken.

Als SPV bij GGZ WNB speel je een cruciale rol in de behandeling van mensen met psychische problemen. Wij bieden opleidingsplaatsen voor mensen die als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SVP) willen gaan werken binnen de geestelijke gezondheidszorg (werken-leren traject). Onze opleiding biedt de nodige kennis en vaardigheden om deze uitdagende carrière te starten. Je komt als leerling in dienst en gaat direct in de praktijk werken.

De opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4 met het profiel specifieke doelgroepen stelt je in staat om te werken met diverse cliënten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Wij bieden je als GGZ WNB een opleidingsplaats aan (werken-leren traject) waarbij je direct kunt bijdragen aan de zorg van deze specifieke doelgroepen. Je komt als leerling in dienst en gaat direct in de praktijk werken.

Help mensen met geestelijke gezondheidsuitdagingen tijdens deze praktijkgerichte opleiding. Wij bieden als GGZ WNB opleidingsplaatsen voor mensen die als Agoog willen gaan werken binnen de geestelijke gezondheidszorg (werken-leren traject). Je krijgt de kans om te leren en werken in een stimulerende omgeving. Je komt bij ons als leerling in dienst en gaat direct in de praktijk aan de slag.

Als ervaringsdeskundige in de zorg en welzijn ben je van onschatbare waarde. Jij helpt cliënten met jouw ervaringen en expertise weer op weg. Wij bieden opleidingsplaatsen aan voor mensen die als Ervaringsdeskundige willen gaan werken binnen de geestelijke gezondheidszorg (werken-leren traject). Wij bieden je een traject dat je opleidt tot een professioneel en empathisch deskundige. Je komt als leerling in dienst en gaat direct in de praktijk aan de slag.

Opleidingen groepstherapie

Voor professionals die geïnteresseerd zijn in het faciliteren van groepstherapie, bieden wij gespecialiseerde opleidingen op dit gebied. Bij GGZ WNB geloven we sterk in het belang van groepsbehandeling voor onze cliënten. Groepstherapie biedt niet alleen vele voordelen, zoals kosteneffectiviteit, vermindering van wachtlijsten en het bieden van onderlinge steun aan cliënten, maar ook een effectieve manier om optimale zorg te bieden.

Leer de ins en outs van het effectief begeleiden van groepssessies en het toepassen van groepsdynamica om de best mogelijke zorg aan je cliënten te bieden. Onze opleidingen groepstherapie omvatten onder andere:


Ontdek de essentie van groepsdynamica in onze Basiscursus groepsdynamica. Deze cursus biedt een solide basis voor het begrijpen van groepsgedrag en effectieve groepsinteracties. Leer hoe je groepssessies kunt faciliteren en ontwikkel de vaardigheden om de dynamiek in groepen te beheren. Deze cursus is perfect voor diegenen die willen beginnen met groepstherapie of hun basiskennis willen versterken.

Voor therapeuten die hun expertise in groepspsychotherapie willen verdiepen, bieden we onze verdiepingscursus aan. Deze cursus gaat dieper in op geavanceerde technieken en strategieën voor effectieve groepstherapie. Je zult complexe groepsdynamica begrijpen en leren hoe je met uitdagende situaties kunt omgaan. Deze cursus is bedoeld voor ervaren therapeuten die hun praktijk willen verrijken.

Onze supervisie-sessies bieden individuele begeleiding en feedback om jouw groepstherapievaardigheden te verfijnen. Tijdens deze sessies krijg je de kans om te reflecteren op je eigen groepssessies en ondersteuning te krijgen bij eventuele uitdagingen. Of je nu een beginnend therapeut bent of een doorgewinterde professional, supervisie kan je helpen je beste therapeutische zelf te worden en de zorg voor je cliënten te optimaliseren.

Wie werkzaam is op het gebied van de psychotherapie zet zichzelf in als instrument in de behandelrelatie. Leertherapie is bedoeld om jezelf beter te leren kennen in jouw rol als professional. Met leertherapie versterk je je mentale gezondheid zodat je beter in staat bent anderen te helpen.

NVGP
Al deze opleidingsactiviteiten zijn toegankelijk voor externe deelnemers en zijn erkend door de Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP). Onze opleidingen groepstherapie zijn geschikt voor verschillende disciplines en stellen je in staat om groepstherapieën op hoog niveau te implementeren. Voor meer informatie over de registratie als groepstherapeut NVGP of specialistisch groepstherapeut NVGP, verwijzen we je naar de website www.groepspsychotherapie.nl.

Meer weten over groepstherapie?
Wil je meer inzicht krijgen in groepstherapie en wat het voor jou kan betekenen? Lees hier een interview met collega en NVGP-opleider Marc Daemen en luister naar deze podcast waarin Marc dieper ingaat op dit onderwerp. Daarnaast kun je hieronder een video bekijken waarin hij de waarde van groepstherapie toelicht.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie m.b.t. groepstherapie? Neem gerust contact op met Marc Daemen. Hij staat klaar om je te helpen en je te voorzien van de gewenste informatie.

Onze opleiders

Bij ons werken ervaren en deskundige opleiders die met passie hun kennis en ervaring delen. Onze opleiders zijn betrokken bij de ontwikkeling en begeleiding van onze opleidingstrajecten en opleidelingen. Ze staan klaar om jou te ondersteunen en te inspireren tijdens jouw opleidingsreis. Met hun expertise en betrokkenheid zorgen zij ervoor dat je de beste begeleiding en ondersteuning krijgt om je professioneel te ontwikkelen. Wil je weten wie deze betrokken opleiders zijn? Hier vind je ons opleidingsteam.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in een van onze opleidingsmogelijkheden en wil je graag meer informatie? We begrijpen dat je wellicht specifieke vragen hebt over het curriculum, de toelatingseisen, de duur van de opleiding of andere aspecten van de opleidingen. Onze deskundige opleidingscoördinatoren beantwoorden graag al je vragen en voorzien je van de benodigde informatie. Ze kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en je begeleiden in het proces om je aan te melden voor de opleiding die het beste bij jouw carrièredoelen past.

Neem dus gerust contact op met onze opleidingscoördinatoren Petrina Geluk of Ruud de Jong. We kijken ernaar uit om van je te horen en je verder te informeren over de mogelijkheden die GGZ WNB biedt op het gebied van opleidingen in de geestelijke gezondheidszorg.