MijnGGZWNB

ADHD

ADHD is een aandoening waarbij mensen last hebben van aandachts- en concentratieproblemen en hyperactiviteit. ADHD komt bij zowel kinderen als volwassenen voor.

Mensen met ADHD ervaren vaak problemen op allerlei gebieden in het dagelijks leven. Zo kan de aandoening moeilijkheden geven tijdens de studie, op werkgebied, binnen sociale contacten, relatie en gezinsleven. In 70% van de gevallen gaat ADHD gepaard met andere aandoeningen, zoals stemmingsproblematiek, angststoornissen, verslaving en gedrags- of persoonlijkheids­problemen. Voorlichting, medicatie en coaching kunnen levens van mensen met ADHD aanzienlijk veranderen. Zo zien we dat cliënten door behandeling geduldiger worden, ze meer rust in hun hoofd ervaren, ze zich beter kunnen concentreren. GGZ WNB biedt effectieve interventies voor ADHD-behandeling.

Behandeling

Effectieve interventies

Wij beschikken over een uitgebreid en specialistisch behandelaanbod. De aard en ernst van je klachten bepaalt welke soort behandeling je krijgt voor je problemen. Dit passen we aan jouw persoonlijke situatie aan en bespreken met je zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Uitgangspunt is dat wij samen met jou kijken naar welke zorg het beste past bij jouw specifieke situatie zodat we je goed kunnen helpen. Wil je weten welke behandelmogelijkheden er allemaal bij ons zijn? Bekijk ons behandelaanbod.

Ons behandelaanbod

Werkwijze

Wanneer je hulp nodig hebt en denkt dat je bij ons passende behandeling kunt krijgen, dan is het fijn om te weten hoe je je bij ons kunt aanmelden en hoe de procedure tot aan de start van je behandeling verloopt. Dit leggen we je uit op onze ‘werkwijze’-pagina.

Onze werkwijze

ADHD komt vooral voor onder kinderen, maar ook volwassenen kunnen ADHD hebben.

In Nederland heeft ongeveer 2,5% van de volwassenen ADHD. Onder kinderen is dat 3% tot 5%. Vaak worden de klachten met het ouder worden minder.