Ik heb last van boosheid en/of woedeaanvallen

Ik heb moeite om mijn boosheid en woede onder controle te houden.

Ik heb last van boosheid en/of woedeaanvallen
Wat is woede en boosheid?

Wat is woede en boosheid?

Iedereen wordt weleens boos, maar af en toe agressief reageren betekent niet meteen dat je probleemgedrag vertoont. Gedragsproblemen ontstaan wanneer iemand langdurig negatief, opstandig of afwijkend gedrag vertoont, zoals vechten, stelen en liegen.

Zulke gedragsproblemen hebben niet alleen impact op het individu, maar ook op de omgeving. Conflicten ontstaan snel en sociale contacten lijden eronder. Het uitvoeren van taken op school, werk of thuis wordt bemoeilijkt door de opstandige houding, waardoor verplichtingen en autoriteit een uitdaging kunnen zijn. Ook kunnen verslavingen aan bijvoorbeeld alcohol, drugs of gokken een rol spelen. Dit kan zelfs leiden tot contact met politie en justitie.

Gedragsproblemen kunnen een negatieve spiraal veroorzaken, waarbij het gedrag veel onbegrip en woede oproept, wat het zelfvertrouwen en zelfbeeld van het individu kan aantasten. Als er geen aandacht wordt besteed aan de onderliggende oorzaken, kunnen de problemen groter worden.

Herken je één of meerdere van de volgende klachten?
Dan kan het verstandig zijn contact op te nemen met je huisarts. Onthoud goed: Alleen een gz-psycholoog of psychiater kan een officiële diagnose stellen.

 • Vaak driftig zijn en ruzie maken
 • Zich niet aan de regels houden thuis of op school
 • Pesten en/of dreigen
 • Agressief gedrag
 • Anderen iets willen aandoen of dingen kapot maken
 • Stiekeme dingen doen en/of liegen
 • Slecht kunnen omgaan met autoriteit
 • Crimineel gedrag, zoals stelen of vandalisme
Wij helpen je bij lichte klachten

Wij helpen je bij lichte klachten

Het kan je helpen om over je klachten te praten, of je kunt een cursus volgen. Hierdoor voel je je beter en voorkom je dat klachten erger worden.  
Of je kan je aanmelden voor een gratis adviesgesprek. In het gesprek hebben we het over je klachten en wat je daar aan kunt doen. Je hebt hiervoor geen brief van je huisarts nodig.

Behandeling bij ernstige klachten

Behandeling bij ernstige klachten

Heb je veel last van angst of spanning? Praat erover met je huisarts. Je huisarts kan je doorsturen voor een behandeling.

Zelf je leven op orde krijgen

Bij GGZ WNB doen we veel onderzoek en maken we gebruik van de nieuwste wetenschappelijke kennis in onze behandelingen. Uit onderzoek weten we bijvoorbeeld dat naast je psychische klachten ook andere dingen in je leven belangrijk zijn voor je gezondheid

Daarom besteden we aandacht aan werk, opleiding, wat je doet in je vrije tijd en sociale contacten. Als dat nodig is, kunnen we met je meedenken en helpen oplossingen te vinden. Samen met jou kijken we wat je energie geeft en wat je helpt. Dit noemen we herstel-gericht werken

Onze behandelingen om jouw
angsten onder controle te krijgen

Hoe jouw behandeling eruit ziet, hangt volledig af van wat je aankunt en nodig hebt. Afhankelijk van wat je hebt meegemaakt en hoe dit jouw leven beïnvloedt, zijn er veel mogelijke behandelingen. Samen kijken we welke behandeling het beste past en hoelang deze zal duren.
Hoe kan ik hulp krijgen?

Om bij ons in behandeling te komen moet je een verwijzing van je huisarts of andere zorgprofessional hebben. Een aanmelding bij GGZ WNB verloopt altijd via zorgprofessionals. Denk hierbij aan:

 • Huisarts of praktijkondersteuner
 • Bedrijfsarts
 • Specialist
 • Hulpverleners van psychiatrische praktijken / instellingen
 • Jeugdprofessionals (gemeenten / Bureau Jeugdzorg)

Staat jouw vraag er niet
tussen? Stel hem dan

Heb je een vraag welke er niet tussen staat?
Stel hem dan aan een van onze experts.

Vergoeding van geestelijke gezondheidszorg

HerstelXL is de herstelacademie van GGZ WNB. Het is een plek van educatie en zelfhulp gericht op herstel. HerstelXL is door ervaringsdeskundigen tot stand gekomen. Ga zelf aan de slag met behulp van ons gratis aanbod van cursussen en ontmoetingen.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.