Welkom op LandGoed Vrederust!

Op ons prachtige landgoed in Halsteren. Hier vind je een oase van groen en rust, voor iedereen toegankelijk. Er valt hier van alles te beleven:

Restaurant de Sprenge

Laat je verrassen door de culinaire verwennerijen in de Sprenge. Van smakelijke salades tot luxe belegde broodjes en warme maaltijden; hier vind je voor elk wat wils. Breng gerust je familie, vrienden of collega's mee en geniet samen van een heerlijke lunch of snack. 

Kunstroute

Ontdek de betoverende combinatie van beeldende kunst en dichtkunst tijdens onze kunstroute met als thema 'Gedicht in beeld'. Laat je inspireren door de creaties van (ex-)cliënten en medewerkers die de diepgaande emoties en gedachten binnen de geestelijke gezondheidszorg weerspiegelen. 

Rondleidingen

Leer meer over de rijke geschiedenis van Landgoed Vrederust tijdens een boeiende rondleiding onder leiding van Joost de Bont, een gepassioneerde vrijwilliger met decennia ervaring in de GGZ. Ontdek de vele verhalen die dit landgoed te bieden heeft, vanuit zowel historisch als persoonlijk perspectief. 

Klein Loo

Bezoek onze gezellige winkel Klein Loo, onze dagbestedingslocatie, waar je verse bloemen, groenten, fruit, tweedehands kleding en meer kunt vinden. Hier wordt ook de oogst van onze eigen moestuin verkocht en kun je producten van kaarsenmakerij en pottenbakkerij Den Aarden Kruik bemachtigen, allemaal werk van onze eigen cliënten.  

Dierenparkje

Van wallaby’s tot lama’s en parkieten. Ons dierenparkje wordt bewoond door allerlei in- en uitheemse dieren. De moeite waard om te komen bekijken. 

Beweegplein

Een project dat tot stand is gekomen door ons partnerschap met het Lokaal Preventie Akkoord. Dit plein biedt een uitnodigende ruimte voor iedereen om actief te zijn en te genieten van een gezonde levensstijl te midden van de prachtige natuur. 

Wandelroute

Verken onze schitterende omgeving via de wandelroute uit de gids 'Te gek om los te lopen', die je meeneemt langs (voormalig) psychiatrische instellingen in Nederland, inclusief Landgoed Vrederust. 

De Ark

Ons sfeervolle witte kerkje midden op het landgoed. Momenteel gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden, maar normaal gesproken vindt hier elke zondag een kerkdienst plaats en zijn er regelmatig exposities of evenementen   

Ontdek ook onze landgoedpartners, zoals ASVZ, Bosatelier 't Wasven en tanteLouise, die elk op hun eigen manier bijdragen aan de levendigheid en diversiteit van Landgoed Vrederust. 

Kom langs en beleef Landgoed Vrederust! 

Locaties en bereikbaarheid 

Bekijk al onze locaties en ontdek hoe jij deze het makkelijkste kan bereiken