Ik heb last van
drukte in mijn hoofd

Ik kan me vaak slecht concentreren en heb last van drukte in mijn hoofd

Ik heb last van <br>drukte in mijn hoofd

 

 

Wat is drukte in mijn hoofd?

Wat is drukte in mijn hoofd?

Er zijn verschillende oorzaken waar je hoofd onrustig aan kan voelen. Dit kan onder ander zijn door werk, stress, prestatiedruk, teveel prikkels, slaapgebrek of psychische problemen. Het is goed om deze klachten serieus te nemen om erger te voorkomen.
ADHD is een aandoening waarbij mensen last hebben van aandachts- en concentratieproblemen en hyperactiviteit. ADHD komt bij zowel kinderen als volwassenen voor.

Mensen met ADHD ervaren vaak problemen op allerlei gebieden in het dagelijks leven. Zo kan de aandoening moeilijkheden geven tijdens de studie, op werkgebied, binnen sociale contacten, relatie en gezinsleven. In 70% van de gevallen gaat ADHD gepaard met andere aandoeningen, zoals stemmingsproblematiek, angststoornissen, verslaving en gedrags- of persoonlijkheids­problemen. Voorlichting, medicatie en coaching kunnen levens van mensen met ADHD aanzienlijk veranderen. Zo zien we dat cliënten door behandeling geduldiger worden, ze meer rust in hun hoofd ervaren, ze zich beter kunnen concentreren. GGZ WNB biedt effectieve interventies voor ADHD-behandeling.

Herken je één of meerdere van de volgende klachten?
Dan kan het verstandig zijn contact op te nemen met je huisarts. Onthoud goed: Alleen een gz-psycholoog of psychiater kan een officiële diagnose stellen.

 • Je kunt je lastig concentreren.
 • Je lijkt niet te luisteren als je wordt aangesproken.
 • Je vindt het lastig aanwijzingen op te volgen en het lukt je vaak niet om (school)werk of taken af te maken
 • Je bent vaak dingen kwijt, zoals je telefoon of sleutels.
 • Je bent snel afgeleid door prikkels van buitenaf of gedachten aan andere dingen.
 • Je vergeet dingen, zoals bij het doen van boodschappen en het nakomen van afspraken.
 • Je slaapt te veel, of juist te weinig
Wij helpen je bij lichte klachten

Wij helpen je bij lichte klachten

Het kan je helpen om over je klachten te praten, of je kunt een cursus volgen. Hierdoor voel je je beter en voorkom je dat klachten erger worden.  
Of je kan je aanmelden voor een gratis adviesgesprek. In het gesprek hebben we het over je klachten en wat je daar aan kunt doen. Je hebt hiervoor geen brief van je huisarts nodig.

Behandeling bij ernstige klachten

Behandeling bij ernstige klachten

Heb je veel last van angst of spanning? Praat erover met je huisarts. Je huisarts kan je doorsturen voor een behandeling.

Zelf je leven op orde krijgen

Bij GGZ WNB doen we veel onderzoek en maken we gebruik van de nieuwste wetenschappelijke kennis in onze behandelingen. Uit onderzoek weten we bijvoorbeeld dat naast je psychische klachten ook andere dingen in je leven belangrijk zijn voor je gezondheid

Daarom besteden we aandacht aan werk, opleiding, wat je doet in je vrije tijd en sociale contacten. Als dat nodig is, kunnen we met je meedenken en helpen oplossingen te vinden. Samen met jou kijken we wat je energie geeft en wat je helpt. Dit noemen we herstel-gericht werken

Onze behandelingen om jouw
drukte onder controle te krijgen

Wij beschikken over een uitgebreid en specialistisch behandelaanbod. De aard en ernst van je klachten bepaalt welke soort behandeling je krijgt voor je problemen. Dit passen we aan jouw persoonlijke situatie aan en bespreken met je zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.
Hoe kan ik hulp krijgen?

Om bij ons in behandeling te komen moet je een verwijzing van je huisarts of andere zorgprofessional hebben. Een aanmelding bij GGZ WNB verloopt altijd via zorgprofessionals. Denk hierbij aan:

 • Huisarts of praktijkondersteuner
 • Bedrijfsarts
 • Specialist
 • Hulpverleners van psychiatrische praktijken / instellingen
 • Jeugdprofessionals (gemeenten / Bureau Jeugdzorg)

Staat jouw vraag er niet
tussen? Stel hem dan

Heb je een vraag welke er niet tussen staat?
Stel hem dan aan een van onze experts.

Vergoeding van geestelijke gezondheidszorg

HerstelXL is de herstelacademie van GGZ WNB. Het is een plek van educatie en zelfhulp gericht op herstel. HerstelXL is door ervaringsdeskundigen tot stand gekomen. Ga zelf aan de slag met behulp van ons gratis aanbod van cursussen en ontmoetingen.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.