Ik heb last van
angst en spanning

Ik heb al langer last van piekeren, stress, somberheid of angst en het wordt steeds erger.

Ik heb last van <br>angst en spanning
Wat is angst en spanning?

Wat is angst en spanning?

Iedereen kent in zijn leven wel situaties waarin hij bang is en waarbij de angst een nuttig gevoel kan zijn. Het waarschuwt je voor gevaar en weerhoudt je van risicovol gedrag. Soms kan het zijn dat angst niet in verhouding staat tot de mate van het reële gevaar. Als dit vaak voorkomt en je wordt door deze heftige en angstige reactie gehinderd in je dagelijks functioneren, dan spreken we van een angststoornis. Een angststoornis is een verzamelnaam van verschillende soorten angst. We onderscheiden bijvoorbeeld een fobie, paniekstoornis, dwangstoornis, algemene angststoornis en separatie angststoornis. Het gemeenschappelijke kenmerk van al deze angststoornissen is dat er sprake is van angst. Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoeningen en kunnen vaak goed behandeld worden.

Herken je één of meerdere van de volgende klachten? 
Dan kan het verstandig zijn contact op te nemen met je huisarts. Onthoud goed: Alleen een gz-psycholoog of psychiater kan een officiële diagnose stellen.  

 • Hoofdpijn 
 • Buikpijn 
 • Problemen met slapen 
 • Geen zin in eten 
 • Problemen met je concentratie 
 • Een bang voorgevoel 
 • Bezorgdheid 
 • Prikkelbaar 
 • Nervositeit en zenuwen 
 • Spanning en onrust  
Wij helpen je bij lichte klachten

Wij helpen je bij lichte klachten

Het kan je helpen om over je klachten te praten, of je kunt een cursus volgen. Hierdoor voel je je beter en voorkom je dat klachten erger worden.  
Of je kan je aanmelden voor een gratis adviesgesprek. In het gesprek hebben we het over je klachten en wat je daar aan kunt doen. Je hebt hiervoor geen brief van je huisarts nodig.

Behandeling bij ernstige klachten

Behandeling bij ernstige klachten

Heb je veel last van angst of spanning? Praat erover met je huisarts. Je huisarts kan je doorsturen voor een behandeling.

Zelf je leven op orde krijgen

Bij GGZ WNB doen we veel onderzoek en maken we gebruik van de nieuwste wetenschappelijke kennis in onze behandelingen. Uit onderzoek weten we bijvoorbeeld dat naast je psychische klachten ook andere dingen in je leven belangrijk zijn voor je gezondheid

Daarom besteden we aandacht aan werk, opleiding, wat je doet in je vrije tijd en sociale contacten. Als dat nodig is, kunnen we met je meedenken en helpen oplossingen te vinden. Samen met jou kijken we wat je energie geeft en wat je helpt. Dit noemen we herstel-gericht werken

Onze behandelingen om jouw
angsten onder controle te krijgen

Wij beschikken over een uitgebreid en specialistisch behandelaanbod. De aard en ernst van je klachten bepaalt welke soort behandeling je krijgt voor je problemen. Dit passen we aan jouw persoonlijke situatie aan en bespreken met je zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.
Hoe kan ik hulp krijgen?

Om bij ons in behandeling te komen moet je een verwijzing van je huisarts of andere zorgprofessional hebben. Een aanmelding bij GGZ WNB verloopt altijd via zorgprofessionals. Denk hierbij aan:

 • Huisarts of praktijkondersteuner
 • Bedrijfsarts
 • Specialist
 • Hulpverleners van psychiatrische praktijken / instellingen
 • Jeugdprofessionals (gemeenten / Bureau Jeugdzorg)

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan

Heb je een vraag welke er niet tussen staat?
Stel hem dan aan een van onze experts.

HerstelXL is de herstelacademie van GGZ WNB. Het is een plek van educatie en zelfhulp gericht op herstel. HerstelXL is door ervaringsdeskundigen tot stand gekomen. Ga zelf aan de slag met behulp van ons gratis aanbod van cursussen en ontmoetingen.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.