MijnGGZWNB

HerstelXL

HerstelXL

HerstelXL is de herstelacademie van GGZ WNB. Het is een plek van educatie en zelfhulp gericht op herstel. HerstelXL is door, voor en met ervaringsdeskundigen tot stand gekomen en heeft drie kerntaken:

 • herstelwerkgroepen
 • Cliëntservicepunt
 • ontmoetingsplek

De naam HerstelXL vertolkt alles wat de ervaringsdeskundigen willen uitdragen met deze herstelacademie. De naam is krachtig, groots en oneindig. Het spreekt daarmee vertrouwen uit en dat is wat we nodig hebben in herstel. Geloof in jezelf. Kleine stapjes maken een XL-stap! Bovendien geeft het kracht als het even wat minder goed gaat en als je een keer struikelt, dan staan we vervolgens weer op.

HerstelXL van GGZ WNB

“Niets is onmogelijk en dat maakt herstel daardoor oneindig mooi. Het ruime aanbod dat we aanbieden bij HerstelXL is erop gericht onze cliënten te ondersteunen, op weg te helpen en een hand toe te reiken,” aldus Joost Meijer, ervaringsdeskundige bij GGZ WNB en betrokken bij de oprichting.

Herstelgroepen

HerstelXL wil een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om een praatje te maken en hen daarmee steun, troost en/of herkenning bieden. Je hoeft daarom niet bij ons in behandeling te zijn of op de wachtlijst staan. Iedereen is van harte welkom!

Tevens biedt HerstelXL met het Cliëntservicepunt (CSP) een luisterend oor en ondersteuning bij ons digitale cliëntenportaal ‘MijnGGZWNB’. Dit is voor alle cliënten van GGZ WNB, dus ook als je nog op de wachtlijst staat.

Er zijn ook herstelgroepen, die variëren van praktisch naar creatief. Zo is er voor elk wat wils. Wij hebben bijvoorbeeld onderstaande groepen en cursussen waar je kosteloos aan deel kunt nemen. En lees vooral ook onze algemene informatiefolder van dit aanbod.

 • WRAP
 • Photovoice
 • Herstellen Doe Je Zelf
 • Op Eigen Kracht
 • Positive Poetry
 • Herstelverhalen schrijven
 • Samen Lezen
 • Back2You
 • Familie en naasten (lotgenotengroep)
 • KickASS (lotgenotengroep)
 • Sportgroep
 • Lotgenotengroep Bipolair
 • Oriëntatie op ervaringsdeskundigheid
 • Basistraining Ervaringsdeskundigheid

Bekijk voor meer informatie per groep onze folderpagina (onder ‘Folders HerstelXL’), want daar vind je van alle groepen een uitgebreide folder. Heb je toch nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar onze ervaringsdeskundigen via herstelxl@ggzwnb.nl .

Ontmoet een ervaringsdeskundige

Wil je graag andere mensen ontmoeten en heb je behoefte aan een praatje over allerhande onderwerpen in het leven, of wil je gewoon gezellig iets doen samen met anderen? Dan ben je van harte welkom bij één van de Inlopen bij jou in de buurt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om elkaar te ontmoeten:

 • Inlopen
 • Themabijeenkomsten
 • Ontmoetingsavonden

De ontmoetingen worden georganiseerd in maatschappelijke voorzieningen, zoals buurthuizen en wijkcentra. Dat vinden wij belangrijk, omdat er op deze manier nieuwe contacten ontstaan en het mogelijk is om het sociale netwerk uit te breiden. De deelname aan deze ontmoetingen is geheel vrijblijvend. Er kan een kleine bijdrage gevraagd worden voor een kopje koffie/thee of materiaal.

De inloop is een initiatief van GGZ WNB samen met partners uit de zorg- en welzijnssector uit de regio. Het team van de Inloop bestaat uit ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en andere talentvolle burgers.

Onze inlopen

Wil je graag in contact komen met anderen voor een kopje koffie, een goed gesprek, luisterend oor of om gezellig een spelletje te spelen? Kom dan naar onze inlopen in Bergen op Zoom, Rucphen, Moerdijk en Woensdrecht en omgeving. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Je kunt gewoon bij ons binnenlopen.

Bekijk hier het overzicht

Ervaringsdeskundigen Angela van Dongen en Kurt Kuhnen

“Aan een half woord genoeg om een cliënt te begrijpen.”

MijnGGZWNB en Cliëntservicepunt

Cliëntenportaal MijnGGZWNB
De eHealthmogelijkheden van GGZ WNB zijn beschikbaar via het cliëntenportaal MijnGGZWNB. Dit portaal maakt het onder andere mogelijk om afspraken in te zien in de agenda, landelijke initiatieven voor lotgenoten contact te vinden, nieuwsberichten en tips over gezondheid te krijgen en vragenlijsten in te vullen. Ook biedt MijnGGZWNB de mogelijkheid om naasten van onze cliënten een rol te geven in deze digitale omgeving.

Cliëntservicepunt
Het Cliëntservicepunt (CSP) van onze herstelacademie Herstel XL is er voor alle cliënten van GGZ WNB. Het wordt gerund door onze ervaringsdeskundigen. Zij weten hoe het is om een psychiatrische aandoening te hebben en zijn daar inmiddels van hersteld.

MijnGGZWNB

Contact Cliëntservicepunt

Het Cliëntservicepunt (CSP) is volgens onderstaande openingstijden te bereiken via telefoon: (0164) 287 111 of
e-mail: clientservicepunt@ggzwnb.nl. Je kunt het CSP ook op locatie de Steiger bezoeken (geen afspraak nodig):
’t Waterbuurtje 5 in Halsteren op Landgoed Vrederust.

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag van 12.00 – 14.00 uur.

Je kunt al je vragen stellen aan onze ervaringsdeskundigen, ze bieden een luisterend oor en helpen je in het gebruik van het cliëntenportaal MijnGGZWNB. Vind je het fijner als een collega van het Cliëntservicepunt jou belt? Stuur ons dan een mail met een terugbelverzoek en we bellen je zo snel mogelijk. We staan voor je klaar!

Kwaliteit van zorg

Cliëntgerichtheid en kwaliteit van de zorg gaan hand in hand. De dienstverlening aan cliënten, verwijzers en partners en de kwaliteit van het werk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: het is mensenwerk met het hoofd en hart.

8

Ambulante cliënten (S-GGZ + B-GGZ)

7.7

Klinische cliënten

7.4

Jongeren & ouders Jeugd-GGZ

Cijfers uit jaarbeeld 2020