Hieronder vind u links naar websites die schrijven over stemmingsproblematiek

  • De NVvP geeft informatie over depressie, bipolaire stoornis, en psychiatrie rond zwangerschap en bevalling, en geeft hierbij bruikbare tips.
  • De Depressie Vereniging is er voor mensen met een depressie en hun naasten. Zij organiseren o.a. lotgenotenavonden.
  • Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen.
  • De Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen zet zich in voor mensen met een bipolaire stoornis (manisch depressieve stoornis) en hun direct betrokkenen.
  • Psychowijzer, van het Fonds Psychische Gezondheid, biedt heldere en betrouwbare informatie over psychische gezondheid en psychische problemen. Hun doel is dat u weet wat er aan de hand is en wat u kunt doen. Met betrekking tot stemmingsproblemen schenken zij aandacht aan;
  • Training: Deal met je dip! van Mirro is er speciaal voor jongeren met depressie. Deze training geeft u informatie, tips en eenvoudige oefeningen om uw dip aan te pakken. De training helpt u stil te staan bij uw gedachten en gewoonten. Met behulp van de oefeningen en en tips gaat u bewuster kijken naar uw gedrag en kunt u leren hoe u positief blijft.
  • Erg verhelderend is de website van Psychosenet. Op hun website vindt u nuchtere en hoopvolle informatie over psychose, manie en depressie in de vorm van interviews, animaties, blogs en hersteltips- en tools. Zij kijken op een andere manier naar psychotische ervaringen en geloven in de weg naar herstel. Een weg die vraagt om een persoonlijke aanpak waarbij vier vragen belangrijk zijn: Wat is er met u gebeurd? Wat is uw kwetsbaarheid én uw weerbaarheid? Waar wilt u naar toe? En wat heeft u nodig?