Hieronder vindt u enkele links naar sites die zich bezighouden met angst en dwangklachten

  • De ADF stichting (angst, dwang en fobie) is een landelijke patiëntenvereniging voor mensen met angst- of dwangklachten. De stichting biedt hulp aan mensen die hinder ondervinden van angsten of lijden aan een dwangstoornis is één van de kerndoelen. Zij geven zoveel mogelijk bekendheid over dit ziektebeeld zodat steeds meer mensen hun klachten herkennen en passende hulp hiervoor kunnen zoeken.
  • www.dwang.eu. Deze website biedt informatie over de dwangstoornis (OCD) en over daaraan verwante stoornissen met onder andere blogs van deskundigen, ervaringsverhalen en de mogelijkheid om vragen te stellen.  Het overzicht OCSS geeft een gedetailleerde uitleg over alle vormen van dwang.
  • Psychowijzer, van het Fonds Psychische Gezondheid, biedt heldere en betrouwbare informatie over psychische gezondheid en psychische problemen. Hun doel is dat u weet wat er aan de hand is en wat u kunt doen. Op deze website vindt u informatie over de verschijselen, oorzaken en behandeling van angst, een angsttest en nog veel meer.
  • De Nederlandse vereniging voor psychiatrie geeft goede informatie en betrouwbare voorlichting over paniekstoornis en agorafobie, gegeneralisserde angststoornis, sociale fobie en dwangstoornis.