MijnGGZWNB

Verpleegkundige en Agogische opleidingen

GGZ WNB biedt opleidingsplaatsen voor mensen die als (verpleegkundig) begeleider willen gaan werken binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (werken-leren traject). Je komt als leerling in dienst van GGZ WNB en gaat direct in de praktijk werken, waar je wordt ondersteund door een praktijk/werkbegeleider. Tijdens je opleiding werk je met diverse doelgroepen binnen verschillende RVE’s.

Toelatingseisen

Voor een opleidingsplaats MBO verpleegkunde is een diploma verzorgende niveau 3 of een overgangsbewijs naar leerjaar 3 van het MBO-niveau 4 vereist.

Voor een opleidingsplaats HBO verpleegkunde (2,5 jr)  is een diploma MBO verpleegkunde met een geldige BIG registratie vereist. Voor de 4 jarige opleiding een minimaal afgeronde MBO niveau 4 opleiding conform de toelatingseisen van Avans.

Naast de vooropleidingseisen is het van belang dat je als persoon beschikt over de volgende competenties, of de uitdaging wil aangaan om deze te ontwikkelen:

Klant(cliënt)gerichtheid en begeleiden:

 • op professionele wijze een relatie aangaan met de cliënt en de familie;
 • cliënten begeleiden bij de dagelijkse verzorging;
 • activiteiten ondernemen met de cliënt;
 • een gesprek voeren met een cliënt en leren met welk doel je dat doet.

Resultaatgerichtheid en samenwerken:

 • methodisch handelen;
 • verpleegkundige gegevens verzamelen en vastleggen;
 • met andere disciplines overleggen over de begeleiding en behandeling.

Erkennen en zelfontwikkeling:

 • invoelend vermogen;
 • respect;
 • geduld;
 • eerlijkheid.

Start van de opleiding

GGZ WNB biedt opleidingsplaatsen voor het schooljaar dat van start gaat in februari en augustus/september.

Opzet en duur van de opleiding

De opbouw en inhoud van de diverse opleidingsvarianten staat in de studiegids en de examenregeling van de desbetreffende onderwijsinstelling omschreven. Voor meer informatie verwijzen we naar de websites van de onderwijsinstellingen.

Werken en leren

De opleiding vindt voor het belangrijkste deel in de praktijk plaats. Gedurende de praktijkleerjaren ga je gemiddeld één dag per week volgens rooster naar school, de overige omvang van je dienstverband werk je in de praktijk. In de schoolvakanties werk je alle contracturen in de praktijk. We verwachten een proactieve, leergierige werk- en studiehouding, waarbij je zelf de regie neemt in je leerproces.

Arbeidsvoorwaarden

Als leerling krijg je een leer-arbeidsovereenkomst én een studieovereenkomst met GGZ WNB. Je salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) voor de GGZ. Lesgeld en boekengeld zijn voor rekening van GGZ WNB.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de verpleegkundige en agogische opleidingsplaatsen kun je contact opnemen met de Service Desk HR en Opleiding via telefoonnummer: 0164-289162 of met Ruud de Jong, VAV opleider: 06-12 92 33 95.

In het vacature overzicht kun je zien of wij op dit moment een vacante opleidingsplaats hebben. Als er op dit moment geen vacature is, kan je een open sollicitatie sturen aan solliciteren@ggzwnb.nl.

LandGoedLeren

LandGoedLeren is een unieke samenwerkingsverband tussen zorgpartners ASVZ, SDW, tanteLouise, GGZ WNB en onderwijspartner Curio.

In september 2020 starten we, in een nieuwe opleidingsvorm voor zij- en doorstromers, met de deeltijdopleidingen MBO-V niveau 4 en Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg niveau 3 van onderwijspartner Curio. De studenten gaan theorie en praktijk combineren bij de zorgpartners ASVZ, SDW, Tante Louise en GGZ WNB.

Met deze samenwerking versterken de zorgorganisaties uit de verschillende zorgsectoren – gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg – elkaars en ieders eigen krachten.

Uniek aan deze opleidingsvorm is het breder opleiden van beginnende beroepsbeoefenaren zodat ze expertise krijgen in de verschillende doelgroepen die op langere termijn worden behouden voor de regio, de zorg en dienstverlening in het algemeen.

Onze krachten hebben we gebundeld onder de naam LandGoedLeren zodat jij kan ontdekken wat bij jou past! De gehandicaptenzorg, de ouderenzorg of de specialistische geestelijke gezondheidszorg? Op Landgoed Vrederust in Halsteren tref je ons allemaal: ASVZ, GGZ WNB, SDW en tanteLouise.
Daar word je ook opgeleid. Een bijzondere plek. Na 3 jaar kun je een diploma op zak hebben van opleider Curio.

Voor wie is LandGoedLeren?

Deze BBL opleiding is voor iedereen die graag in de zorg wil werken maar niet precies weet met welke doelgroep. Ook zij-instromers zijn welkom. Tijdens het volgen van deze 3-jarige opleiding op het landgoed krijg je 3x de kans om 9 weken beroepspraktijkvorming (bpv) op te doen bij een van de zorginstellingen en te bepalen waar je hart ligt. Op dit moment zijn er geen vacatures voor LandGoedLeren.

Meer informatie? Je kan bellen of mailen met Ruud de Jong, 06 12 92 33 95, r.dejong@ggzwnb.nl

*Let op: Dit zijn inhoudelijke omschrijvingen van de opleidingen. Plaats van de opleiding is Landgoed Vrederust in Halsteren.