MijnGGZWNB

Opleiding tot psychiater

Inleiding

Wij bieden meerdere opleidingsplaatsen tot Psychiater.

Ben jij de AIOS die daar naar op zoek is?
De opleiding gaat 1 april en 1 oktober van start.

Wat ga je doen?

Als arts in opleiding tot psychiater werk je afwisselend klinisch en ambulant met een gevarieerde cliëntenpopulatie. Naast de algemene psychiatrische behandeling is somatiek een belangrijk onderdeel van je cliëntenzorg. Je ontwikkelt je ook op wetenschappelijk en psychotherapeutisch gebied.
Uitgangspunt is dat je als arts in opleiding het vak psychiatrie zelfstandig in al zijn facetten leert uitvoeren, goed op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen en relevante literatuur kritisch weet te beoordelen. Aan het einde van de rit ben je een vakbekwame en competente medisch specialist.

Wie zijn wij?

Wij zijn GGZ Westelijk Noord-Brabant. Met ruim 1.000 collega’s bieden wij specialistische geestelijke gezondheidszorg in de regio West-Brabant. Jaarlijks vertrouwen duizenden cliënten erop dat onze medewerkers hen zullen helpen bij het behandelen of draaglijk maken van psychische klachten. Dat doen wij vanuit een herstelondersteunende zorgvisie.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een afwisselende baan van 38 uur waarbij je wordt uitgedaagd mee te bouwen aan de juiste zorg voor onze cliënten. Verder bieden wij:

 • Een goed gewaardeerd, uitdagend opleidingsklimaat met respect voor wie je bent.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Je salaris is gebaseerd op de salarisschaal AIOS. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.
 • Wekelijks onderwijs.
 • Optimale persoonlijke begeleiding vanuit de opleidingsgroep, door de supervisor, opleider en de mentor.
 • Ruimte voor wetenschappelijk onderzoek.
 • Bemiddeling bij huisvesting.

Onderzoek en opleiding

In het opleidingsplan ‘de Psychiater’ worden drie leerlijnen beschreven:

 • Voor de leerlijn ‘medisch expert’ besteden we veel aandacht aan onderzoek en academisch opleiden. Binnen de WNB Academie lopen diverse promotietrajecten en weten we een onderzoekslijn ‘Agressie en Anti-sociaalgedrag’ te onderscheiden. Het delen van drie bronnen van kennis (wetenschappelijk, ervaring en professionele kennis) doen we op het podium van de WNB Academie door o.a. (digitale) refereerochtenden, webinars, lezingen en symposia. Kijk op onze website bij ‘werken en leren’ en bij ‘kennisdeling’ voor meer informatie en de agenda van 2022.
 • oor de leerlijn ‘maatschappelijk betrokken’ zijn diverse maatschappelijke stages mogelijk, gaande van de financiering en zorginkoop tot voorlichting aan politie en rechtbank.
 • Tenslotte is er de leerlijn professionaliteit met o.a. profilering in een beleidsstage en klinisch leiderschap.

Stage en samenwerking

Een greep uit onze diverse afdelingen waar stage gelopen kan worden: de HIC-afdeling, crisisdienst, IHT, ouderenpsychiatrie, psychose, forensische psychiatrie, transitiepsychiatrie en FACT.
Het is mogelijk om een keuze-stage psychotherapie te doen bij het psychotherapeutisch centrum De Viersprong. De stage ziekenhuispsychiatrie vindt plaats binnen het Bravis ziekenhuis. Op wetenschappelijk gebied werken we samen met de Universiteit van Tilburg en het EMC Rotterdam.
De A-opleiding van GGZ WNB maakt deel uit van het Consortium Psychiatricum Nederland Zuid-West en leidt op volgens de eisen van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt je studie geneeskunde succesvol afgerond;
 • Je beschikt over een geldige BIG-registratie;
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur werkervaring op het gebied van psychiatrie.

Ervaringsverhalen

Matthijs van Schendel en Sharvin Nandoe hebben allebei de opleiding tot psychiater gevolgd bij ons en zijn in dienst getreden. Zij vertellen over hun loopbaan bij GGZ WNB.

Meer informatie en Solliciteren

Neem voor meer informatie contact op met:

Monique Pommé, Secretaresse A-opleiding
T: 0164 – 28 96 77
M: 06 – 16 11 82 40
E: m.pomme-vangoethem@ggzwnb.nl
Werkzaam maandag, dinsdag en donderdagochtend

P. Michielsen, A-Opleider
T: (0164) 28 94 97
E: p.michielsen@ggzwnb.nl