MijnGGZWNB

Werken als vrijwilliger bij GGZ WNB biedt veel mogelijkheden

Beeld van de zorg

John: “Vrijwilligerswerk was voor mij de uitgelezen mogelijkheid om de werkvloer en de verschillende functies binnen de zorg van dichtbij te bekijken. Ik kon op deze manier een goed beeld krijgen van wat het werken in de zorg inhoudt. Daarnaast kon ik een bijdrage leveren aan de dagelijkse zorg van cliënten. Dé manier om echt de praktijk te ervaren.”

“Vrijwilligerswerk heeft mij geleerd te ontdekken wat mij goed ligt. Ik kwam er daardoor achter dat, mede door mijn zorgzame instelling in combinatie met mijn interesse voor ziekteleer, gezondheid en medische kennis, het vak van verpleegkundige me erg aansprak en ik de opleiding tot verpleegkundige wilde gaan doen.”

Voor hij bij GGZ WNB kwam heeft John jarenlang gewerkt in de financiële sector en als zelfstandig ondernemer. Ook al gingen de zaken goed, hij wilde een zinvollere bezigheid hebben waarbij hij weer echt in verbinding kon staan met mensen. Het werken in de GGZ paste hierbij.

Contrast

John: “Het werken bij GGZ WNB is zoveel anders dan in het bedrijfsleven. Je kunt er jezelf zijn en je persoonlijke kwaliteiten op een goede manier ontwikkelen. Ik heb voor de psychiatrie gekozen omdat geen dag hetzelfde is. Mijn hart ligt bij de kwetsbare patiënten. Ze zitten in de moeilijkste periode van hun leven. Als je ze mede door jouw inzet ziet opknappen dan haal ik daar veel voldoening uit. Dat maakt de zorg voor mij de fijnste plek om te werken!”

Als vrijwilliger aan de slag bij GGZ WNB?

Bij ons werken tientallen vrijwilligers. Bij de Geestelijke Verzorging, de zorgondersteunende sector, op kwekerij Klein Loo en de pottenbakkerij. Verder zijn er vrijwilligers die cliënten begeleiden over het terrein of naar het ziekenhuis. Allen met als doel het woon- en leefklimaat van cliënten op de verblijfsafdelingen te veraangenamen. Lijkt je dat ook mooi? Neem dan contact op met onze coördinator Vrijwilligerswerk Diana Rentrop. Telefoon: (0164) 28 90 08 of vrijwilligerswerk@ggzwnb.nl.