MijnGGZWNB

Psychische problemen i.c.m. een licht verstandelijke beperking

De maatschappij stelt hoge eigen, eisen waaraan mensen met een lichte verstandelijke beperking vaak niet kunnen voldoen waardoor ze problemen op school, met werk of in hun sociale leven kunnen krijgen. Lukt het niet hiervoor goede oplossingen te vinden, dan ontstaan soms psychiatrische problemen. In sommige gevallen leiden dit tot het (bijna) plegen van een delict of het laten zien van ernstig probleemgedrag.

Onze afdeling Forensische psychiatrie en Licht Verstandelijk Beperkten is gespecialiseerd in de behandeling van Licht Verstandelijk Beperkten. Lees daarom hier verder voor meer informatie over de behandeling van deze cliënten.

Behandeling

GGZ WNB beschikt over een uitgebreid behandelaanbod dat wordt aangepast aan jouw persoonlijke situatie. De meeste zorg wordt ambulant in gesprekken en door middel van oefeningen aangeboden. Een klein aantal cliënten wordt tijdelijk opgenomen in een kliniek. Voor mensen die langer zorg nodig hebben, zijn er woonvoorzieningen. De aard en ernst van je klachten bepaalt de soort behandeling. Verschillende behandelingen kunnen ook gecombineerd worden en elkaar zo aanvullen of versterken.