MijnGGZWNB

Geheugenproblemen

Over geheugenproblemen bij volwassenen

Psychische problemen kunnen ervoor zorgen dat iemands geheugen minder goed werkt en zorgt voor geheugenproblemen. Als iemand zich (langdurig) somber of angstig voelt of een periode slecht slaapt, dan kan hij zich vaak minder goed concentreren. Ook langdurige stress, een lichamelijke ziekte, overmatig alcoholgebruik en bijwerkingen van medicijnen kunnen tot geheugenproblemen leiden. Daarnaast kan ouderdom ook een rol spelen.

Onze afdeling Ouderenpsychiatrie is gespecialiseerd in geheugenproblemen bij ouderen zoals bij dementie of andere cognitieve stoornissen.

Naast psychische problemen kunnen er ook andere oorzaken zijn voor geheugenproblemen. Lees hierover op de website van de hersenstichting.

Onze specialistische behandeling

GGZ WNB beschikt over een uitgebreid behandelaanbod dat wordt aangepast aan jouw persoonlijke situatie. De meeste zorg wordt ambulant in gesprekken en door middel van oefeningen aangeboden. Een klein aantal cliënten wordt tijdelijk opgenomen in een kliniek. Voor mensen die langer zorg nodig hebben, zijn er woonvoorzieningen. De aard en ernst van je klachten bepaalt de soort behandeling. Verschillende behandelingen kunnen ook gecombineerd worden en elkaar zo aanvullen of versterken.

Naar behandelingen