MijnGGZWNB

Angst

Iedereen kent in zijn leven wel situaties waarin hij bang is en waarbij de angst een nuttig gevoel kan zijn. Het waarschuwt je voor gevaar en weerhoudt je van risicovol gedrag. Soms kan het zijn dat angst niet in verhouding staat tot de mate van het reële gevaar. Als dit vaak voorkomt en je wordt door deze heftige en angstige reactie gehinderd in je dagelijks functioneren, dan spreken we van een angststoornis. Een angststoornis is een verzamelnaam van verschillende soorten angst. We onderscheiden bijvoorbeeld een fobie, paniekstoornis, dwangstoornis, algemene angststoornis en separatie angststoornis. Het gemeenschappelijke kenmerk van al deze angststoornissen is dat er sprake is van angst. Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoeningen en kunnen vaak goed behandeld worden.

Behandeling

Effectieve interventies

Wij beschikken over een uitgebreid en specialistisch behandelaanbod. De aard en ernst van je klachten bepaalt welke soort behandeling je krijgt voor je problemen. Dit passen we aan jouw persoonlijke situatie aan en bespreken met je zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Uitgangspunt is dat wij samen met jou kijken naar welke zorg het beste past bij jouw specifieke situatie zodat we je goed kunnen helpen. Wil je weten welke behandelmogelijkheden er allemaal bij ons zijn? Bekijk ons behandelaanbod.

Ons behandelaanbod

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je een angststoornis kunt krijgen.

Een angststoornis kan ontstaan omdat je iets heel naars hebt meegemaakt waardoor je niet meer naar die ene plek durft. Maar het kan ook zijn dat je bang bent aangelegd of dat de angststoornis erfelijk is.