MijnGGZWNB

Wethouder Van der Star van gemeente Roosendaal bezoekt herstelacademie HerstelXL van GGZ WNB

Wethouder Evelien van der Star van de gemeente Roosendaal bracht vandaag een werkbezoek aan de herstelacademie HerstelXL van GGZ WNB. Het bezoek vond plaats in het kader van de subsidie ‘Samenwerken aan Herstel’ die de gemeente aan HerstelXL heeft verstrekt voor een periode van drie jaar. Met deze subsidie zijn de herstelcursussen van HerstelXL nu gratis toegankelijk voor alle inwoners van Roosendaal.

De herstelacademie biedt een breed scala aan mogelijkheden voor alle burgers van Roosendaal en daarbuiten, waaronder herstelgroepen, inlopen, herstelcafés, een crisiskaart en een Cliëntservicepunt. De naam HerstelXL symboliseert de boodschap die de ervaringsdeskundigen willen uitdragen met deze herstelacademie: een krachtige, grootschalige en oneindige steun voor het herstellend vermogen en de eigen kracht van elke individuele persoon.

Tijdens het werkbezoek sprak de wethouder met de ervaringsdeskundigen die zich voor de herstelacademie inzetten, met teamleider Jamie Hulleman van HerstelXL, en bestuurders Els Govers en Quirijn Lok van GGZ WNB. Ook was er aandacht voor het stigma rondom psychische kwetsbaarheid en hoe wij ons, samen en met de gemeente Roosendaal, daarvoor inzetten. Samen werken we aan een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn, zonder stigma!

Het werkbezoek van de wethouder vormt een solide basis voor een verdere samenwerking in het verbeteren van de mentale gezondheid van de inwoners van Roosendaal. Inwoners die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het aanbod van herstelXL, kunnen zich aanmelden via de ervaringsdeskundigen van HerstelXL via ervaringsdeskundigen@ggzwnb.nl. Meer informatie is te vinden op onze website www.ggzwnb.nl/herstelXL.

Terug naar alle publicaties