MijnGGZWNB

Voorzitter Cliëntenraad Ine Burger neemt na 20 jaar afscheid met Symposium ‘Samen de touwtjes in handen’

Halsteren – Gisteren heeft GGZ WNB afscheid genomen van Ine Burger, toegewijd voorzitter van de Cliëntenraad. Het Symposium ‘Samen de touwtjes in handen’ markeerde het moment waarop Ine na 20 jaar actieve betrokkenheid bij GGZ WNB haar rol officieel overdraagt aan Gerdus Ernest.

Ine Burger stond gedurende haar langdurige dienstverband voor menselijkheid, openheid en verbinding, en het stimuleren van verbinding tussen de organisatie en cliënten. Het symposium, dat drukbezocht was, was een mooie gelegenheid om haar te eren voor haar belangrijke rol en blijvende impact op de organisatie.

Ine blikt terug op haar jaren bij GGZ WNB: “Mijn dochter werd in de jaren 90 bij GGZ WNB opgenomen. Toen heette de organisatie nog Psychiatrisch Ziekenhuis Vrederust. Ik kreeg een uitnodiging voor de jaarlijkse familiedag van de Familieraad waarin ze aangaven leden te zoeken. Ik ben toen lid van de Familieraad en later van de Cliëntenraad geworden. Sinds 1 januari 2020 ben ik voorzitter. Wij stellen het belang van onze cliënten altijd voorop en maken ons hard voor hun zaak. Als Cliëntenraad heb je eer van je werk, je kunt echt iets betekenen. Dat maakte dat ik altijd zoveel plezier heb gehad in mijn werk.”

GGZ WNB, de cliënten en medewerkers zijn Ine dankbaar voor haar belangrijke rol en impact gedurende de 20 jaar dat zij actief was binnen de organisatie. Ine had ook altijd een bijzonder warme betrokkenheid bij de cliënten en medewerkers van GGZ WNB, stond voor iedereen klaar en vulde de vergaderingen met een dosis humor. Het was altijd fijn samenwerken met Ine.

Die waardering werd afgelopen april nog eens zichtbaar toe Ine een koninklijke onderscheiding (lintje) kreeg uit handen van Els Govers, lid van de Raad van Bestuur van GGZ WNB, voor haar jarenlange toegewijde en buitengewone inzet als vrijwilliger voor de organisatie.

Els Govers: “Ine heeft in de afgelopen decennia een onschatbare bijdrage geleverd aan GGZ WNB en zal gemist worden. Haar warmte, humor en toewijding waren onmisbaar in de Cliëntenraad en hebben een blijvende indruk achtergelaten op ons allen,” aldus Els Govers.

Het symposium richtte zich niet alleen op het afscheid van Ine, maar ook op het bevorderen van herstel en het tegengaan van stigma met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg. Een mooie middag waarin veel ervaringen gedeeld werden en er veel inzichten waren.

Terug naar alle publicaties