MijnGGZWNB

Terugblik symposium ‘De brug tussen klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek’

Vorige week woensdag 14 juni organiseerde onze WNB Academie een indrukwekkend symposium voor alle behandelaren en onderzoekers binnen GGZ WNB met als thema ‘De brug tussen klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek’. Het symposium had als doel om te laten zien dat, ondanks dat deze twee werelden verschillend lijken, ze bij ons hand in hand gaan.

De middag werd geopend met een boeiende lezing door collega Arno van Dam waarin hij inging op de uitdagingen en kansen bij het implementeren van wetenschappelijke bevindingen, en hoe dit direct bijdraagt aan betere zorg. Vervolgens presenteerde Judith van de Blokenhoeve haar onderzoek naar het gebruik van een drukvest tijdens EMDR-sessies bij getraumatiseerde cliënten om hen zo fysieke ondersteuning te bieden bij het verwerken van emoties.

Brenda de Wit – de Visser deelde haar promotieonderzoek naar de verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan en in stand houden van antisociaal gedrag. Dit onderzoek heeft als doel om behandelingen beter af te stemmen op de persoonlijke factoren van de cliënt. Daarnaast presenteerde Manda van der Veen haar onderzoek naar de Impulsive Lifestyle Counseling-methode; een behandeling voor cliënten met antisociaal gedrag, gericht op wat de cliënt zelf belangrijk vindt en nodig heeft.

Danielle Klaverdijk sloot de reeks af met haar onderzoek naar hoe veranderingen binnen een organisatie positief effect kunnen hebben op het werkplezier van medewerkers. Verandering kan spannend zijn, maar biedt ook altijd kansen.

Naast de informatieve presentaties was het ook een leuke middag waarop met elkaar ideeën werden gedeeld over toekomstig onderzoek en de praktische toepassing ervan. Het symposium heeft enorm enthousiasme en nieuwe ideeën teweeggebracht!

Terug naar alle publicaties