MijnGGZWNB

Terugblik op verbindend online groepscongres

In het vorige nummer van het tijdschrift ‘Groepen’ is dit verslag gepubliceerd over een online congres rond het thema Splijting en integratie. Onze hoogleraar Arno van Dam was één van de hoofdsprekers, en onze P-opleider Marc Daemen trad op als dagvoorzitter.

Marc: “Ons eerste online congres organiseren was spannend voor de Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepstherapie (NVGP). Blijkens de positieve reacties zijn we in onze opzet geslaagd, mede dankzij het hoge niveau van de sprekers en de diversiteit aan workshops. De interactie met mijn co-dagvoorzitter Klaartje van Hest zorgde voor een levendige presentatie.”


Arno bracht een boeiend verhaal over Het sociale gedrag van mensen met een antisociale persoonlijkheidsstoornis, met als belangrijkste boodschap: “Antisocialen functioneren juist in groepen. Ze hebben daar ook veel behoefte aan. Ze functioneren alleen anders in groepen, dat moeten we begrijpen om hen te kunnen helpen.”

Marc: “De afgelopen jaren is er bij GGZ WNB veel ervaring opgedaan met de behandeling in groepsverband van cliënten met een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dit was een mooie gelegenheid om onze innovatieve ‘Niet meer door het lint’ groepsbehandeling de landelijke aandacht te geven die deze verdient.”

 
Terug naar alle publicaties