MijnGGZWNB

Nieuw Elektronisch Cliëntendossier (ECD) voor GGZ WNB: Een innovatieve stap richting verbeterde zorg

GGZ WNB kondigt met trots de implementatie aan van haar gloednieuwe Elektronisch Cliëntendossier (ECD) Pluriform, gerealiseerd in samenwerking met Adapcare en M&I/Partners*. Vandaag werd de samenwerkingsovereenkomst met Adapcare ondertekend.

Een ECD is een digitaal systeem dat de zorgprofessional helpt bij het registreren van het zorgproces en de afhandeling van de zorgadministratie. Pluriform is intuïtiever en kan op verschillende devices, waaronder pc en laptop, worden gebruikt. Deze baanbrekende ontwikkeling komt voort uit een jaar van intensieve samenwerking en inzet vanuit de eigen organisatie. De voordelen van het nieuwe ECD zijn veelzijdig en omvatten onder andere:

  • Beter overzicht van belangrijke cliëntinformatie.
  • In lijn met onze herstelondersteunende visie op zorg.
  • Afgestemd op IZA (Integraal Zorgakkoord).
  • Procesondersteunend & vermindert administratieve lasten.
  • Intuïtiever gebruik op meerdere devices (pc, laptop).

De implementatie van Pluriform is een gezamenlijke inspanning geweest. In een recordtijd, van slechts negen maanden, slaagden we met alle partijen erin het nieuwe systeem te integreren. Voorafgaand aan dit proces hebben we een grondige inventarisatie uitgevoerd, wat heeft bijgedragen aan het succes van de implementatie.

Pluriform is sinds begin januari 2024 in de lucht en wordt volop gebruikt. Alles is (nog) niet perfect – er is altijd ruimte voor verbetering – dus werken we hard om het systeem verder te optimaliseren. De organisatie kijkt uit naar de positieve impact die het vernieuwde ECD verder zal hebben. Hiermee kunnen we onze collega’s beter ondersteunen, stappen zetten in onze innovatieve agenda en de zorgverlening aan onze cliënten nog verder verbeteren.

Dank aan iedereen die zich heeft ingezet voor de realisatie van Pluriform!

Van links naar rechts: Jelte Ebbers, Tonnie Hermsen, Dirk-Jan Visser (Adapcare), Els AntonissenRob van der Loo (Adapcare), Quirijn Lok en Wouter Struijs.

*Adapcare biedt het meest complete ECD voor de ouderen-, gehandicapten- en jeugdzorg, GGZ en RIBW. In Pluriform Zorg werken de cliënt, de zorg, behandelaren en artsen samen aan kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven.
M&I/Partners is een strategisch organisatie en ICT-adviesbureau met een gezamenlijke passie voor het transformeren van de zorg en overheid.

Terug naar alle publicaties