MijnGGZWNB

Nieuw conceptueel model voor verbetering diagnostiek en behandeling antisociaal gedrag

​Onze collega’s Brenda de Wit- de Visser en Arno van Dam presenteren een nieuw conceptueel model om diagnostiek en behandeling voor antisociaal gedrag te verbeteren.

Er zijn momenteel geen evidence-based behandelingen beschikbaar voor cliënten met een Antisociale Persoonlijkheidsstoornis. Hoewel enkele behandelingen veelbelovend lijken, is het onduidelijk wat de werkzame factoren zijn. In wetenschappelijk onderzoek zijn er tegenstrijdige resultaten over mogelijke onderliggende factoren van antisociaal gedrag, waardoor het voor therapeuten lastig is om de juiste behandeling te kiezen. In het artikel wordt een nieuwe blik geworpen op antisociaal gedrag en worden verschillende ‘pathways’ naar antisociaal gedrag voorgesteld. Dit kan de basis vormen voor het verbeteren van diagnostiek en matchen van behandelingen voor individuele cliënten.

Het model wordt momenteel in experimenteel onderzoek getest. De dataverzameling wordt uitgevoerd bij GGZ Westelijk Noord-Brabant en Fivoor. Wij zijn trots op deze publicatie en kijken uit naar de experimentele resultaten. Lees het artikel hier: https://lnkd.in/ecEBSYaQ

Terug naar alle publicaties