MijnGGZWNB

Herstelacademie HerstelXL van start

Op maandag 15 maart is de herstelacademie van GGZ WNB onder de naam HerstelXL van start gegaan. HerstelXL is door, voor en met ervaringsdeskundigen tot stand komen en heeft drie kerntaken: herstelwerkgroepen, Cliëntservicepunt en ontmoetingsplek. In eerste instantie begint HerstelXL met het draaien van herstelwerkgroepen op bestaande locaties. De ambitie is om door te groeien naar een centrale locatie in Bergen op Zoom.

Els Govers, zorginhoudelijke bestuurder van GGZ WNB zegt over deze stap: “Bij GGZ WNB wordt gewerkt volgens de herstelgerichte zorgvisie. Herstelgerichte zorg gaat uit van de eigen kracht van cliënten, en dat iemand zelf, op zijn eigen tempo, aan zijn herstel werkt. Herstelacademies zijn daarbij van groot belang omdat cliënten daar aan de slag gaan om hun leven weer op te pakken en meer vorm te geven zoals zij dit zelf willen. Herstelacademies zijn vrijplaatsen voor eigen ontwikkeling, en ik ben erg blij dat GGZ WNB nu een eigen herstelacademie heeft. Herstel gaat immers over zoveel meer dan genezen van klinische symptomen. De inzet van ervaringsdeskundigheid is hier een belangrijke voorwaarde. Deze vorm van deskundigheid (die veel meer is dan het delen van eigen ervaringen) voegt een nieuwe dimensie toe in het vormgeven van herstelgerichte zorg.”

Herstelacademie HerstelXL van start

Naam

De naam HerstelXL vertolkt wat de ervaringsdeskundigen willen uitdragen met deze herstelacademie. “De naam is krachtig, groots en oneindig. Het spreekt vertrouwen uit, en dat is wat we nodig hebben in herstel. Geloof in jezelf. Kleine stapjes maken een XL-stap! Kracht als het even wat minder goed gaat of als je een keer struikelt: dan staan we weer op. Niets is onmogelijk en dat maakt herstel oneindig mooi. Met ons ruime aanbod wat we willen gaan aanbieden bij HerstelXL willen wij onze cliënten hierbij ondersteunen, op weg helpen en een hand toereiken,” aldus Joost Meijer, ervaringsdeskundige bij GGZ WNB en betrokken bij de oprichting.

Activiteiten

HerstelXL wil een plek zijn waar mensen elkaar kunnen treffen om een praatje te maken, voor steun, troost en/of herkenning. Je hoeft daarvoor niet bij ons in behandeling te zijn of op de wachtlijst staan. Iedereen is welkom. Daarnaast bieden we met het Cliëntservicepunt (CSP) cliënten en mensen op de wachtlijst een luisterend oor en ondersteuning bij ons digitale cliëntenportaal ‘MijnGGZWNB’. De herstelgroepen variëren van praktisch naar creatief. Voor elk wat wils. Vanaf 1 april meer informatie op www.ggzwnb.nl/herstelxl.

HerstelXL van GGZ WNB
Terug naar alle publicaties