MijnGGZWNB

GGZ WNB zet Superbrains-app in voor ouderen

Donderdag vond de kick-off van de inzet van de app Superbrains plaats bij onze locatie Laan van België in Roosendaal. Superbrains is een op serious gaming gebaseerde app die cliënten meer regie geeft over hun eigen behandeling. Bij GGZ WNB gaan we de app in eerste instantie inzetten bij onze afdeling ouderen.

De app is oorspronkelijk door en voor mensen met AD(H)D ontwikkeld maar wordt inmiddels op andere plaatsen ook voor andere behandelingen ingezet.Superbrains heeft een speciaal programma ontwikkeld voor ouderen waarin stap voor stap gewerkt wordt aan een gezond en gelukkig leven. Er zijn verschillende tools beschikbaar die bijvoorbeeld kunnen helpen om de ouderen minder eenzaam te laten voelen, maar ook zijn er meditaties, oefeningen en gewoontes die ze iedere dag op weg kunnen helpen.
Een van de cliënten die aan de pilot meewerkte zegt over Superbrians: “Deze app helpt mij om in actie te komen! Ik wil wel maar mij hersenen laten me soms in de steek. Soms weet ik het niet meer, soms kan ik me er niet toe zetten. Superbrains herinnert mij aan mijn doelen en stimuleert mij deze ook te halen!”

GGZ WNB stimuleert het gebruik van Superbrains om diverse redenen, “De app geeft tips, steun en reminders zodat bepaalde gewoontes aangeleerd worden. Met de app kunnen wij cliënten ook volgen om te zien of ze écht doen wat we afgesproken hebben, zoals medicatie nemen of op tijd komen voor een afspraak. Lukt dat niet, dan kan de behandelaar een berichtje sturen en coachen. Daarnaast is er via de community in de app ook de mogelijkheid om te chatten met lotgenoten om tips en ervaringen te delen.” Aan het woord zijn Esmeralda Kuijstermans (Verpleegkundig Specialist) en Ingeborg Wirken (GZ-psycholoog) die nauw betrokken zijn bij het project. Daarnaast is GGZ WNB grote voorstander van nieuwe innovaties die cliënten stimuleren meer regie te pakken over hun eigen hun behandeling en daar helpt Superbrains enorm bij!

Op de foto van links naar rechts: Nathaniël Hitzerd, Superbrains, een cliënt, Esmeralda Kuijstermans, verpleegkundig specialist GGZ WNB.

Terug naar alle publicaties