MijnGGZWNB

GGZ WNB gaat live met persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) voor cliënten

Onze cliënten kunnen sinds deze week de medische gegevens van hun behandeling inzien in hun eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Een PGO biedt veilige toegang voor cliënten om medische gegevens van verschillende zorgaanbieders in te kunnen zien en gegevens uit te wisselen. Passend bij onze herstelgerichte visie is dit een mooie ontwikkeling. Zo geven we onze cliënten nog meer de eigen regie. ook A59-partner GGZ Oost Brabant is op hetzelfde moment met de PGO van start gegaan.

Afgelopen week is de uitwisseling van informatie tussen GGZ WNB en de PGO’s in samenwerking met EPD-leverancier NEXUS Nederland live gegaan. Dit in het kader van het VIPP-programma GGZ waarbij gestructureerde en veilige uitwisseling van medische gegevens hoog op de agenda staat.

Een PGO biedt voor de cliënt de mogelijkheid om een gebundeld totaaloverzicht te krijgen vanuit meerdere zorgaanbieders. Een cliënt kiest zelf de eigen PGO. Marcel Selier, projectleider VIPP bij GGZ WNB: “Het is geweldig om nu een willekeurige PGO te kunnen downloaden en te zien dat je als cliënt daadwerkelijk je eigen medische gegevens van verschillende zorgaanbieders direct tot je beschikking hebt”.

Op dit moment staat het gebruik van de PGO’s in Nederland nog in de kinderschoenen. De komende periode gaan ook andere zorginstellingen live zodat het gebruik van PGO’s in de praktijk snel zal toenemen. Vanuit de overheid komt er een overheidscampagne om burgers te informeren over de PGO’s.

Terug naar alle publicaties