MijnGGZWNB

Foto-expositie en theatervoorstelling over jonge mantelzorgers op 30 mei vanuit Brabantse Wal

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit op terwijl ze zich zorgen maken over een naaste. Zij zorgen bijvoorbeeld voor iemand met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ouders, een broer of zus.

Is dit een herkenbaar thema voor jou als cliënt of naaste? Lees dan verder en kijk of de hieronder beschreven expositie en voorstelling iets voor jou zijn.

Wat het betekent het om naaste te zijn van iemand met een brede kwetsbaarheid? En hoe is het om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn? Tijdens deze voorstelling vertelt Nynka Delcour over haar ervaring als jongere met een broer met psychische klachten. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om de foto-expositie gratis te bezoeken in de Geheimengalerij van de Markiezenhof in Bergen op Zoom (helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden). De expositie staat in het teken van zeven jonge mantelzorgers, woonachtig op de Brabantse Wal, die zich kwetsbaar opstellen en hun verhaal delen.

Wil je meer inzicht krijgen in wat het betekent om naaste te zijn van iemand met een brede kwetsbaarheid en hoe het is om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn, meld je dan aan voor de gratis middag of avond voorstelling en expositie:

Maandag 30 mei 2022 middag

14:30 uur Inloop Hofzaal – Markiezenhof (melden bij entree Grote Binnenplaats)
15:00 uur Start voorstelling “Hou me los”
16:00 uur Bezoek expositie “Ik ben jonge mantelzorger”
17:00 uur Afsluiting
Graag van tevoren aanmelden (klik hier).

Maandag 30 mei 2022 avond

19:00 uur Inloop Hofzaal – Markiezenhof (melden bij entree Grote Binnenplaats)
19:30 uur Start voorstelling “Hou me los”
20:30 uur Bezoek +opening expositie “Ik ben jonge mantelzorger” met borrel
21:30 uur Afsluiting
Graag van tevoren aanmelden (klik hier).

Meer informatie is te vinden op: https://www.mantelzorgbrabantsewal.nl/ik-ben-jonge-mantelzorger

Terug naar alle publicaties