MijnGGZWNB

De Ark op Landgoed Vrederust bestaat 100 jaar

Op 2 mei aanstaande bestaat de Ark, het opvallende witte kerkje op ons Landgoed Vrederust, 100 jaar. Dit bijzondere moment wordt gevierd met een feestweek waarin de geschiedenis en het gebruik van de Ark centraal staat.

De Ark is op 2 mei 1923 in gebruik genomen als protestantse kerk op Vrederust. Architect Rothuizen uit Middelburg ontwierp het zaalkerkje met een vierkante toren. Tot op de dag van vandaag is de Ark nog steeds in gebruik.

GGZ WNB nodigt iedereen uit om dit jubileum mee te vieren. Tijdens de feestweek, welke op 18 mei (Hemelvaartsdag) start en tot en met 24 mei (dag van GGZ WNB Terreinfeest) duurt, worden verschillende activiteiten georganiseerd om de geschiedenis van de kerk en haar multifunctionele gebruik te belichten. Zo is er een foto-expositie te zien met afbeeldingen van de oude- en vernieuwde Ark en de renovatie. Ook worden er oude voorwerpen tentoongesteld waaronder boeken, een toga, keramiek, liturgisch vaatwerk en meer. Daarnaast worden er werken van de GGZ WNB-collega’s en zussen Mariette en Annie Akkermans geëxposeerd. De feestweek wordt op Hemelvaartsdag geopend met een speciale oecumenische kerkdienst. Na afloop van de dienst is er voor de bezoekers koffie met gebak.

De expositie is in de Ark gratis toegankelijk op vrijdag 19 en maandag 22 mei van 12.00 tot 17.00 uur en op woensdag 24 mei tijdens het GGZ WNB Terreinfeest van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn vrijwilligers in de kerk aanwezig om uitgebreid te vertellen over de geschiedenis van de Ark en om vragen te beantwoorden.

Kom langs om dit bijzondere jubileum mee te vieren in de Ark aan het Noachpad 1 op Landgoed Vrederust in Halsteren.

Terug naar alle publicaties