MijnGGZWNB

Dag van het Park

Zaterdag 21 mei organiseert gemeente Bergen op Zoom tussen 10.00 en 16.00 uur de Dag van het Park. Om een gezonde leefstijl en beweging in de buitenlucht te promoten zijn er allerlei beweegactiviteiten voor jong en oud. Voor de deelnemers aan de activiteiten is er een gratis gezonde lunch. De activiteiten worden georganiseerd op drie locaties: landgoed Vrederust, AM de Jongpark en Kijk in de Pot. Kijk op de website wat er precies te doen is en hoe laat, www.dedagvanhetpark.nl.

Komende jaren gaat de gemeente meer beweegterreinen aanleggen om de gezonde levensstijl te promoten en om te laten zien dat buiten bewegen ook leuk kan zijn.

Wat is er te doen op 21 mei?

Op landgoed Vrederust kunt u gebruik maken van de onlangs geplaatste beweegtoestellen en kan er ook een kunstroute bewandeld worden. Dit kan uiteraard ook op andere dagen van het jaar. Zie hier de folder met uitgebreide informatie over de kunst op het landgoed en de route die u kunt volgen.

Een van de beweegtoestellen op landgoed Vrederust

Op het AM de Jongpark aan de Marslaan in Bergen op Zoom zijn activiteiten met springkussens en in het nabij gelegen Krajieck Court kunnen jongeren meedoen aan verschillende sport- en spelactiviteiten. Senioren kunnen ook deelnemen aan diverse workshops, zoals Tai Chi, Fit en Spel en Nordic Walking. Golfen in het park, een gezonheidscheck door BeNu apotheek en gezonde sapjes persen bij de Juice Cruiser zijn ook onderdeel van het programma.

Op het park Kijk in de Pot in Bergen op Zoom zijn vier scoutingverenigingen actief. Er is gedacht aan iedere leeftijdscategorie bij dit gevarieerde programma. A-lopen, levend ganzenbord, varen op de Binnenschelde, met frisbees een gaaf spel spelen en meer. Ook hier staat de Juice Cruiser waar u uw eigen sapje kunt shaken.

Terug naar alle publicaties