MijnGGZWNB

Bosatelier ’t Wasven blaast nieuw leven in Brandweerkazerne op Landgoed Vrederust

De voormalige brandweerkazerne van GGZ WNB op Landgoed Vrederust is verkocht. Koper van het pand is Bosatelier ’t Wasven. Zij gaan het historische pand uit 1927 grootschalig renoveren tot moderne dagbestedingslocatie voor personen met o.a. een lichte vorm van dementie of niet aangeboren hersenletsel.

Door de verkoop van de brandweerkazerne is een volgende stap gezet in het toekomstplan van GGZ WNB om Landgoed Vrederust in te richten als ecologisch zorglandschap. Aan het rijtje van zorginstellingen wordt nu een vijfde partner toegevoegd: Bosatelier ’t Wasven. Een specialist in het aanbieden van dagbestedingsactiviteiten op het gebied van natuur, buitenleven en creativiteit.

Door diverse zorginstellingen op één plek bij elkaar te brengen kan er makkelijker worden samengewerkt en van elkaars expertise worden geprofiteerd, wat ten goede komt aan de zorg en de cliënten. Een idee uit de koker van voormalig bestuurder GGZ WNB Ineke Strijp. Haar opvolger, interim-bestuurder Vincent Schouten, zet deze lijn samen met collega-bestuurder Els Govers door. Hij verzorgde vandaag de sleuteloverdracht.

Terug naar alle publicaties