MijnGGZWNB

Bezoek ons landgoed tijdens de Open Monumentendag op 9 en 10 september

Op zaterdag 9 en zondag 10 september aanstaande nodigen wij iedereen uit op ons Landgoed Vrederust in Halsteren. In het kader van de Open Monumentendag 2023 zetten wij onze deuren open voor het publiek.

Als bezoeker heb je tijdens de Monumentendag de kans om ons landgoed te verkennen onder deskundige begeleiding van onze gidsen. Zij nemen je mee op een boeiende rondleiding door zowel het monumentale Hoofdgebouw als de Ark (het witte kerkje), waarbij onze gidsen verhalen delen over de rijke geschiedenis van het landgoed en de historische panden. Daarnaast kun je de kunstroute verkennen en genieten van de adembenemende schoonheid van ons landgoed.

Dit jaar is extra speciaal vanwege de viering van het 100-jarig bestaan van de Ark. In de Ark is daarom een foto-expositie te bewonderen die de geschiedenis van dit historische gebouw en haar veelzijdige gebruik illustreert. Bezoekers kunnen foto’s bekijken van zowel de oude als de gerenoveerde Ark en van de renovatie zelf. Bovendien zijn er oude voorwerpen tentoongesteld die de afgelopen eeuw in de kerk zijn gebruikt, zoals boeken, een toga, keramiek, liturgisch vaatwerk en meer. Uiteraard mag een heerlijk kopje koffie bij restaurant de Sprenge ter afsluiting van de rondleiding niet ontbreken.

Datum en Tijd:

  • Zaterdag 9 september: 12.00 – 17.00 uur
  • Zondag 10 september: 12.00 – 17.00 uur

Locatie:

  • Rondleidingen: Starten onder begeleiding van onze gids vanaf het Hoofdgebouw aan de Hoofdlaan 8 in Halsteren
  • Ark: De hele middag vrij toegankelijk met ook hier gidsen die graag meer vertellen over de rijke geschiedenis van de kerk. Adres: Noachpad 1 te Halsteren.

Deelname is gratis. Het belooft een prachtige Open Monumentendag te worden die je niet wilt missen. Nodig gerust vrienden en familie uit om mee te gaan!

Voor meer informatie en details, kijk op de website van de Open Monumentendag.

Terug naar alle publicaties