Open Monumentendag op Landgoed Vrederust

Open Monumentendag op Landgoed Vrederust

Zondag 13 september is het Open Monumentendag. Ook bij ons op Landgoed Vrederust zijn een aantal gebouwen opengesteld voor publiek. De kans om een uniek kijkje te nemen in deze monumentale panden.

Wil je meer weten van de geschiedenis van Vrederust? Onze gidsen nemen je mee op een unieke wandeling over ons prachtige landgoed en vertellen gepassioneerd over haar rijke geschiedenis. Ze nemen je mee langs bijzondere plekken en de mooie natuur die het landgoed rijk is. Genoeg te zien en te ontdekken! En natuurlijk volgens de coronarichtlijnen.

De open monumentendag is zondag 13 september van 13.00 tot 17.00 uur. De rondleiding vertrekt vanaf het bijzondere hoofdgebouw aan de Hoofdlaan 8 in Halsteren welke in 1929 door B.T. Boeyinga is gebouwd. In dit gebouw ontdek je vele kenmerken van de Nieuw Amsterdamse School. Daarna begint de wandeling over het parkachtig terrein met zijn kunst- en beeldenroute en breng je een bezoek aan het pittoreske witte kerkje ‘de Ark’.

De Ark is gebouwd door F.G.C. Rothuizen in 1922. Hier kun je u een foto-expositie zien van de gebouwen die in de loop der jaren op het terrein zijn afgebroken, noem het ‘Vrederust in brokken’. Daarna vervolgt de rondleiding zich langs historische plekken en door de prachtige groene omgeving van Vrederust. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Kijk voor meer informatie op https://openmonumentendagbergenopzoom.nl.