MijnGGZWNB

Vaktherapie Drama Therapie

Klachten waarvoor u in behandeling bent, hebben invloed op uw gedrag. Dramatherapie is een behandelingsvorm waarbij u leert om u bewust te zijn van wat u denkt, voelt en doet en u leert welke keuzes je daarin anders kunt maken. U onderzoekt uw gedrag en oefent in verschillende situaties. Deze therapie wordt gegeven in een spelvorm.

Binnen dramatherapie wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld rollenspelen, improvisatiespel en andere spelvormen uit het theater. Binnen een veilige omgeving kunt u uw gevoelens, ervaringen en ideeën uiten. De ‘alsof’ situatie biedt de mogelijkheid te experimenteren met nieuw gedrag. Zo onderzoekt u wat het verband is tussen wat u denkt, voelt en doet. U leert uw problemen beter onder woorden te brengen. U onderzoekt en oefent met het erkennen en herkennen van emoties en wat u met deze emoties kunt doen. Drama therapie zorgt er bij veel cliënten voor dat hun zelfvertrouwen groeit.
Deze therapie wordt gegeven in een groep. Veel mensen vinden groepstherapie vooraf best spannend. Het voordeel van groepstherapie is dat u begrip en herkenning vindt bij anderen en u met nieuw gedrag kan oefenen in een veilige groepssituatie. Ook kunt u veel hebben aan de ervaringen van anderen. Uiteraard wordt in de groep vertrouwelijk met informatie omgegaan.

Terug naar alle behandelingen