MijnGGZWNB

Psychotherapie

Psychotherapie is een specialistische vorm van behandeling voor psychische problemen. Het doel van de therapie is om uw psychische problemen te verminderen of dat u die zodanig kunt beïnvloeden dat u er minder last van hebt in het dagelijks leven. De therapeut helpt u gevoelens te verwerken en/of moeilijke situaties anders aan te pakken.

Er zijn verschillende vormen van psychotherapie. Psychotherapie is dan ook maatwerk, afhankelijk van uw klachten, uw situatie en uw vraag. Psychotherapie is een intensieve vorm van behandeling, die korter of langere tijd kan duren. Met de therapeut bespreekt u waar uw klachten vandaan komen, welke omstandigheden daarop van invloed zijn en hoe u daar anders mee om kunt gaan. De therapie vraagt bereidheid en de mogelijkheid om uzelf, uw gedrag, uw gedachten en gevoelens onder de loep te nemen en daar samen met de psychotherapeut mee aan de slag te gaan.
U kunt psychotherapie individueel of in groepsvorm volgen. Veel mensen vinden groepstherapie vooraf best spannend. Het voordeel van groepspsychotherapie is dat je begrip en herkenning vindt bij anderen en je met nieuw gedrag kan oefenen in een veilige groepssituatie. Ook kunt u veel hebben aan de ervaringen van anderen. Uiteraard wordt in de groep vertrouwelijk met informatie omgegaan.

Terug naar alle behandelingen