MijnGGZWNB

Psychotherapie

Psychotherapie is een specialistische vorm van behandeling. Het doel van psychotherapie is het opheffen, verminderen of dragelijk maken van uw psychische klachten of stoornissen en uw kwaliteit van leven zo veel mogelijk te verbeteren. U kunt psychotherapie individueel of in groepsvorm volgen.

Psychotherapie is een intensieve vorm van behandeling, die korter of langere tijd kan duren. In de gesprekken met de therapeut bespreekt u waar uw klachten vandaan komen, welke omstandigheden daarop van invloed zijn en hoe u daar anders mee om kunt gaan. Deze vorm van therapie vraagt om uw inzet, zelfinzicht en doorzettingsvermogen.

Er zijn verschillende vormen van psychotherapie. Psychotherapie is dan ook maatwerk, afhankelijk van de aard van uw klachten en uw situatie en vraag.
Sommige mensen vinden therapie in een groep een bezwaar. Het voordeel van groepspsychotherapie is echter dat je begrip en herkenning vindt bij anderen en je met nieuw gedrag kan oefenen in een veilige groepssituatie. Ook kun je veel hebben aan de ervaringen van anderen. Uiteraard wordt in de groep vertrouwelijk met informatie omgegaan.

Terug naar alle behandelingen