MijnGGZWNB

Individuele therapie

In een individuele behandeling hebt u gesprekken met uw therapeut alleen. Hierin werkt u heel gericht aan de doelen en thema’s die voor u van belang zijn.

Bij individuele therapie werkt u, samen met uw therapeut in één-op-één sessie aan uw doelen, die in het behandelplan zijn vastgelegd. U krijgt inzicht in wat er precies met u aan de hand is en wat u daar zelf aan kunt doen. U leert om beter om te gaan met uw klachten. Soms krijgt u naast de gesprekken opdrachten mee naar huis die u kunt toepassen in het dagelijks leven. Bij uw behandeling wordt gebruik gemaakt van diverse behandelmethoden, waarvan we weten dat die effectief zijn. Belangrijk is dat de therapie u aanspreekt en dat deze aansluit bij uw specifieke problematiek. Ook is het belangrijk dat u een goede werkrelatie met uw therapeut heeft. Is dit niet het geval, bespreek dit met uw therapeut en vraag desnoods om een andere therapeut. In het begin is de therapie intensief en heeft u wekelijks een afspraak. Afhankelijk van de voortgang wordt de intensiviteit aangepast en afgebouwd.

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u aanwezig bent op de afspraken en aandacht besteed aan de huiswerkopdrachten.

Terug naar alle behandelingen